Jeseník: Nové sportoviště by nabídlo multifunkční hřiště i ledovou plochu

22.09.2019 21:32

Jeseník by se mohl dočkat nového sportoviště, a to za městskou sportovní halou. V létě by fungovalo jako multifunkční hřiště, v zimě pak jako ledová plocha. Vše je zatím ve stádiu úvah, ale pracuje se s konkrétním řešením.

Jeseník: Nové sportoviště by nabídlo multifunkční hřiště i ledovou plochu
Foto: wikipedia
Popisek: Pohled na Jeseník.

„Jedná se o společnou myšlenku města a místní střední školy, takzvaného eMka. Dopoledne by hřiště, které by vzniklo na místě, kde se nyní hraje basketbal, bylo k dispozici studentům, odpoledne veřejnosti,“ uvedl místostarosta města Václav Urban. Sportovní vyžití by zde našli příznivci florbalu, basketbalu či in-line hokeje. V zimě by tato plocha sloužila bruslařům.

„Stávající kluziště v lázních je za svým zenitem, jeho provoz je také proto rok od roku finančně náročnější. Nová ledová plocha by mohla vzniknout právě v prostoru za halou. Je snadno dostupný a navíc by našel využití i v zimních měsících,“ vysvětlil místostarosta Urban s tím, že financování zamýšlené investice by bylo vícezdrojové.

„Na realizaci by mohl poskytnout peníze Olomoucký kraj coby zřizovatel uvedené střední školy, město a třeba i soukromý sponzor. Samozřejmě se budeme intenzivně zabývat také možnými dotačními tituly,“ dodal Václav Urban.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…