Jeseník: Rekonstrukce „kachlíkáčů“

24.03.2021 6:32

Jak již bylo avizováno, vedení města se dohodlo na dvanácti prioritních investičních akcích, které se budou v průběhu nadcházejících dvou let realizovat.

Jeseník: Rekonstrukce „kachlíkáčů“
Foto: wikipedia
Popisek: Pohled na Jeseník.

Jednou z těchto investičních akcí je revitalizace panelových domů, Blok A a B, ul. U Kasáren. Kompletní rekonstrukce tzv. Kachlíkáčů byla schválena na únorovém zasedání zastupitelstva města.

Anketa

Je dobře, že mají být na covid testováni všichni zaměstnanci i OSVČ?

39%
61%
hlasovalo: 8163 lidí

Nemovitost vlastněná městem prošla rekonstrukcí před více jak dvaceti lety, a přestože řada konstrukcí je v dobrém stavu, některé vykazují nedostatky. „Jedná se například o tepelně vlhkostní poruchy z důvodu nedostatečného zateplení obvodového pláště a střechy. Za svým zenitem jsou již výplně otvorů, střecha vykazuje porušení na několika místech,“ okomentoval současný stav Jiří Uher, vedoucí oddělení investic Městského úřadu Jeseník.

Kvůli častým haváriím došlo před dvěma lety ke kompletní výměně rozvodu teplé vody ve všech vchodech. Při samotné revitalizaci obou bytových domů se uvažuje o rekonstrukci celé střechy včetně jejího zateplení, výměně oken a balkonových dveří, zateplení obvodového pláště, sanaci a rekonstrukci balkonů, zateplení podlahy mezi sklepní částí a prvním nadzemním podlažím a případnou sanaci lokálních plísní.

Celkové náklady dosahují bezmála 29 milionů korun, z toho by dotace pokryly téměř 12 milionů korun. Žádost o jejich poskytnutí byla úspěšná, je doporučena a vybrána k financování. Stavební práce by mohly začít již v tomto roce. Samotné realizaci předcházela jednání se stávajícími nájemníky za účelem stanovení reálného nájemného tak, aby investice byla smysluplná a udržitelná včetně její návratnosti. „Jsem velmi ráda, že se nám s drtivou většinou nájemníků podařilo dohodnout,“ dodala starostka Jeseníku Zdeňka Blišťanová.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Začíná stavba vodovodu a kanalizace v Malesicích, hotovo bude do léta 2027

19:27 Plzeň: Začíná stavba vodovodu a kanalizace v Malesicích, hotovo bude do léta 2027

Plzeňská vodárna zahájila stavbu kompletní realizace nové veřejné infrastruktury v plzeňském městské…