Jeseník: Školáci mají relaxační koutek

27.10.2019 18:01

Základní škola Jeseník se může pochlubit zbrusu novou relaxační místností. Ta vznikla díky zapojení školy do participativního rozpočtu města Jeseník v rámci projektu Školní PÉBÉČKO.

Jeseník: Školáci mají relaxační koutek
Foto: wikipedia
Popisek: Pohled na Jeseník.

 Žáci sami navrhli, jak vylepšit školní prostředí a hlasováním rozhodli, které nápady se budou realizovat. Celkový rozpočet na projekty všech tří pracovišť školy představoval 60 tisíc korun.

„Vzhledem k organizaci školy byla na každou budovu vyčleněna částka 20 tisíc korun. V budově Průchodní zvítězil projekt s názvem Potkávací a relaxační zóna ve škole, na pracovišti Boženy Němcové získal největší podporu Fitness koutek a na Nábřežní si školáci nejvíce přáli školní bufet,“ uvedl ředitel ZŠ Jeseník Dominik Liberda. Jak dále poznamenal, hlavním cílem bylo seznámit školáky prostřednictvím osobního zážitku s demokratickým procesem a zároveň zjistit jejich přání a názory. Žákům s vypracováním projektů pomáhaly patronky školního parlamentu, poté následovala prezentace a výběr nápadů, které postoupily do hlasování. Školáci tak sami rozhodli, které nápady se jim nejvíce líbí.

„Relaxační koutek ve škole je vůbec první realizovaný projekt v rámci participativního rozpočtu Tvoříme Jeseník, na který město vyčlenilo milion korun. Občané mohou vybírat z pětadvaceti návrhů, samotné hlasování přitom končí již za několik dnů, a to 27. října,“ zdůraznil místostarosta města Tomáš Vlazlo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Posezení pro obyvatele domu s pečovatelskou službou se už staví

7:17 Aš: Posezení pro obyvatele domu s pečovatelskou službou se už staví

Komunitní zahrádka s piknikovým sezením je projekt, který se objevil v seznamu návrhů v rámci partic…