Jeseník: Spolupráce s vysokou školou v Nyse pokračuje

06.01.2020 14:05

Studenti SOŠ a SOU strojírenské a stavebník Jeseník se zúčastnili workshopu s pedagogy z vysoké školy v Nyse. Jejich úkolem bylo vyrobit kvádr, který unese co nejvíce osob a zároveň bude konstrukčně a esteticky co nejkvalitnější. Jak se s tím popasovali?

Jeseník: Spolupráce s vysokou školou v Nyse pokračuje
Foto: wikipedia
Popisek: Pohled na Jeseník.

Po úvodní teoretickém základu se studenti pustili do výroby svých prototypů a po konzultacích s pedagogy z katedry architektury VŠ v Nyse dospěli k výsledným prototypům. Nejpevnější kvádr unesl dokonce 5 osob! Hodnotila se ale také estetika provedení a kvalita konstrukce. Hlavním cílem ale bylo vyzkoušet si v praxi tuto zajímavou disciplínu, kterou se možná někteří studenti vydají.

Workshop proběhl v rámci mikroprojektu „Za dědictvím V. Priessnitze“ , č.p. CZ.11.2.45/0.0/0.0/16_009/0001769, který je spolufinancován z ERDF.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…