Jičín: Akce Ukliďme Česko se letos uskuteční v sobotu 19. září

06.09.2020 19:53

Rada souhlasila se zapojením města Jičína do celostátní iniciativy Ukliďme Česko. Protože letos v dubnu se akce konat nemohla, byl zvolen náhradní termín. Dne 19. září tak uklidíme nepořádek z jičínských veřejných prostranství. Dobrovolníci jsou velmi vítáni.

Jičín: Akce Ukliďme Česko se letos uskuteční v sobotu 19. září
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Jde o akci na čerstvém vzduchu a v přátelském kolektivu, a proto není s podivem, že je oblíbená mezi studenty a žáky či zájmovými spolky a jinými organizacemi. Tradičně se do ní zapojují i zástupci samosprávy a městského úřadu.

Akce se uskuteční v součinnosti s Technickými službami města Jičína. Na devíti místech budou rovněž k dispozici velkokapacitní kontejnery. Zdvořile prosíme občany, aby nevyhazovali odpad, který do nich nepatří – jde zejména o chemikálie, elektrozařízení, papír, plasty, sklo, textil či pneumatiky. Obecně do nich nepatří odpad, který je v Jičíně separován. Město se snaží maximalizovat množství vytříděného odpadu, aby v budoucnu nemuselo dojít k výraznému navýšení poplatku.

Do celostátní iniciativy se zapojí řada měst a obcí v České republice. Odhaduje se, že v tradičních jarních termínech vyšlo do veřejných prostranství na 100 tisíc dobrovolníků. Jak tomu bude v náhradním zářijovém termínu, to nyní nevíme, avšak akce se uskuteční v plném rozsahu, takže věříme v hojnou účast. Iniciativa Ukliďme Česko vychází z mezinárodního formátu Ukliďme svět a základní motto zní: „Kdo uklízí, ten nedělá nepořádek.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…