Jičín: Firma položí základy pro budoucí výstavbu chodníku u silnice na Valdice

07.03.2017 16:48

RM schválila cenovou nabídku společnosti ALPINE Bau CZ a.s. ve výši 1 123 217 bez DPH na částečné vybudování chodníku podél silnice II/286 v lokalitě Soudná. Jedná se o úsek mezi č.p. 4 a č.p. 74 o délce cca 430 m. Jeho vybudováním by byl zajištěn pro obyvatele bezpečný přístup k domům podél této frekventované komunikace.

Jičín: Firma položí základy pro budoucí výstavbu chodníku u silnice na Valdice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Město Jičín v minulosti opakovaně neúspěšně žádalo o poskytnutí dotace na výstavbu tohoto chodníku. Vzhledem k tomu, že v současné době probíhá rekonstrukce silnice II/286, na kterou Královéhradecký kraj čerpá dotaci, je nutné zajistit stavební připravenost (vpusti, odvodnění, obruby, atd.) pro případnou budoucí výstavbu chodníku.

Předpokládaná projektová cena kompletní realizace chodníku je 3,2 mil. Kč bez DPH. Zatím by tedy tato společnost, která pro kraj provádí stavbu silnice, provedla nejnutnější práce pro budoucí výstavbu chodníku.

Stavba má v rozpočtu města krytí ve výši 1,5 mil. Kč. Součástí stavby je pak i přechod pro chodce v místě autobusové zastávky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

10:29 Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

Během Slavností svobody, které se konají od 3. do 6. května, bude v centru Plzně omezený provoz. Náv…