Jičín: Hledáme lokalitu pro Lavičku Václava Havla

25.07.2021 11:59

Zveme vás k účasti v jičínské anketě. V letošním roce si připomínáme 85. výročí narození a 10. výročí úmrtí prvního českého prezidenta a představitele předlistopadového disentu Václava Havla. Zastupitelstvo města Jičína schválilo záměr umístění lavičky, která bude tuto osobnost připomínat.

Jičín: Hledáme lokalitu pro Lavičku Václava Havla
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Protože Jičín se bude o umístění lavičky ucházet, je důležité vybrat důstojné místo v centru města. Proto se obracíme na Vás.

Hlasovat je možné dvěma způsoby.

  1. Elektronicky. Odešlete e-mail na adresu lavicka@mujicin.cz a do předmětu tohoto e-mailu uveďte "Lokalita X" (místo X uveďte A, B, nebo C).
  2. Anketním lístkem. Schránka i anketní lístky jsou k dispozici u podatelny MěÚ Jičín, Žižkovo náměstí 18.

Pro Lavičku Václava Havla jsou vytipovány tři lokality.

  • Lokalita A: Dolní část zámeckého parku, severovýchodní roh
  • Lokalita B: U vstupu do horní části zámeckého parku
  • Lokalita C: Husova ulice před Masarykovým divadlem

Anketa

Roman Janoušek se přibelhal do vězení. Myslíte, že je na tom zdravotně opravdu tak zle?

hlasovalo: 18461 lidí

Jeden respondent může hlasovat pouze jednou a pro jednu lokalitu a jeden respondent nesmí využít oba způsoby hlasování najednou. Jiná podoba e-mailu, než je uvedena výše v popisu hlasování, nebo zaškrtnutí více lokalit v anketním lístku či nevyplnění jména, příjmení a adresy tamtéž budou mít za následek vyřazení hlasu a jeho nepočítání v konečném součtu. Papírový anketní lístek respondent vhazuje do schránky pokud možno přeložený. Sběr anketních odpovědí končí v úterý 10. srpna 2021 včetně.

Záměr instalace Lavičky Václava Havla schválilo Zastupitelstvo města na veřejném zasedání dne 31. března 2021 na návrh zastupitele PhDr. Josefa Novotného. Poté byla věc předložena Komisi kulturní a Komisi pro cestovní ruch a o věci byla informována veřejnost prostřednictvím tiskové konference a facebookového profilu Jičín - moje město. K místům se poté vyjádřila také Rada města.

Námětů na umístění bylo značné množství, ale zdaleka ne všechny splňovaly četné podmínky. Lavičky Václava Havla jsou totiž umisťovány do center měst, bylo nutné najít lokalitu nekolidující s podzemními inženýrskými sítěmi, lavička nesmí být v rozporu s památkově chráněným územím, místo musí být dostatečně frekventované i klidné, aby zvalo ke krátkému posezení, a v neposlední řadě bylo zváženo estetické hledisko. To jsou pouze některé z podmínek, mezi dalšími byla například možná kolize s dopravou či každodenním provozem. Zůstala tak tři místa uvedená v této anketě.

Důležité je zdůraznit, že město se bude o lavičku ucházet, čili ani po vybrání lokality není její instalace jistá. Vzhledem k významným výročím bude uchazečů o lavičku jistě mnoho. Tím více je důležité vybrat zajímavou a důstojnou lokalitu. Protože každá lavička je autorským dílem, náklady se odhadem pohybují v řádu několika set tisíc korun. Pokud bude Jičín pro Lavičku Václava Havla vybrán, vzdá tím nejenom hold tomuto významnému státníkovi a umělci, ale zároveň se město zařadí do světově prestižní skupiny měst.

Informace o zpracování osobních údajů:
Správcem osobních údajů je město Jičín, adresa Jičín, Žižkovo nám. 18, IČ 00271 632.
Účelem zpracování je zajistit jedinečnost respondentů ankety (jeden respondent=jedna odpověď). Zpracování je tedy nezbytné pro zajištění tohoto oprávněného zájmu správce.
Rozsah zpracovávaných osobních údajů: jméno, příjmení, adresa trvalého bydliště, nebo e-mailová adresa.
Osobní údaje nebudou dále zpracovávány k jinému účelu ani předávány žádné jiné straně.
Anketa bude vyhodnocena během měsíce srpna. Poskytnuté údaje budou uchovávány nejpozději do 31. 8. 2021. Poté budou skartovány (anketní lístky) nebo nenávratně smazány (e-mailové odpovědi). Pro případné další dotazy či informace o výkonu práv kontaktujte pověřence pro ochranu osobních údajů správce na tel. č. 737 269 884.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…