Jičín: Kdy si vyzvednout na úřadě hotový občanský či řidičský průkaz? Nově zjistíte na městském webu

26.08.2016 15:18

Městský úřad Jičín zavedl pro obyvatele Jičína novou webovou službu. Informaci, zda již mají vyhotoven svůj občanský či řidičský průkaz nebo cestovní pas nově občané naleznou na internetových stránkách Městského úřadu. Službu nabízejí odbor dopravy a odbor správních agend.

Jičín: Kdy si vyzvednout na úřadě hotový občanský či řidičský průkaz? Nově zjistíte na městském webu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Kdy je nový průkaz či pas hotov a můžete si jej na úřadě vyzvednout? To se každý může nově dozvědět na webu Městského úřadu www.mujicin.cz. Informaci občané najdou v levém menu v rubrice „Chci se dozvědět – stav vydávání dokladů.“ „Pracovníci městského úřadu pravidelně zadávají do systému aktuální datum, ze kterého dne podání jsou doklady již připraveny k vyzvednutí. Stačí si zapamatovat datum podání své žádosti. Toto opatření zvyšuje jednak komfort občanů a zároveň minimalizuje telefonické dotazy na pracovníky Městského úřadu,“ vysvětluje k nové službě tajemník úřadu Ing. Peter Bareš. Službu nabízí odbor dopravy a odbor správních agend. „Doklady jsou u nás připraveny k vyzvednutí zpravidla do 21 dní od podání žádosti. Upozorňujeme, že pro nový pas či občanský průkaz si klient s sebou nemusí nosit fotografie, ty mu vyhotovíme na místě,“ říká vedoucí správních agend Ing. Štefan Matuš. Na odboru dopravy to stávající legislativa zatím nepřipouští, při podání žádosti o nový řidičský průkaz je proto nutné si s sebou jednu fotografii pasového formátu přinést. Doklad je pak vyhotoven zpravidla do 12 dní.

Na obou odborech je klientům k dispozici také elektronický vyvolávací systém. Na počet aktuálně odbavovaných klientů se může kdokoliv dopředu podívat také na webu města (na hlavní stránce v levém menu v rubrice „Chci se dozvědět“). Na odbor dopravy je dokonce možné se online objednat, a to buď na daný úřední den, nebo i na několik týdnů dopředu.

Více na www.mujicin.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…