Jičín: Kraj chce koupit od města nemovitosti pro sociální služby

16.06.2020 10:51

Rada doporučuje zastupitelstvu města schválit prodej nemovitostí. Kupcem bude Královéhradecký kraj.

Jičín: Kraj chce koupit od města nemovitosti pro sociální služby
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Jedná se o bytový dům Ruská čp. 30 a o pozemky v Soudné. Ve všech případech budou nemovitosti využity pro rozvoj sociálních služeb v Jičíně. O prodeji budou rozhodovat zastupitelé na veřejném zasedání ve středu 17. června.

Dům v ulici Ruská byl vytipován pro tzv. chráněné bydlení pro osoby se zdravotním postižením. V objektu je devět bytových jednotek a za domem se rozkládá zahrada o výměře 509 m2. Tržní cena nemovitosti byla stanovena na 9 milionů korun a záměr prodeje byl vyvěšen na úřední desce.

Pozemky v Soudné Královéhradecký kraj využije pro vybudování komunitního rodinného bydlení pro osoby se zdravotním postižením. Tato služba dosud v Jičíně není a dle predikce v Plánu rozvoje sociálních služeb 2019 – 2022 vznikne po ní poptávka. Původně byly vytipovány pozemky v blízkosti domova pro seniory na Novém Městě, ale z technického hlediska je vhodnější lokalita v Soudné. V druhé polovině května byl zveřejněn adresný záměr prodeje pozemků za tržní cenu 1400 Kč za m2. Pozemky se nachází nedaleko prodejny Cora a jejich souhrnná výměra je 5199 m2.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

16:31 Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

Malý knižní festival Záložka uspořádaný Knihovnou Karla Hynka Máchy v Litoměřicích má za sebou úspěš…