Jičín: Město bude požadovat odstranění nepovolených značek na stromech na Čeřovce

09.09.2019 17:57

Rada města pověřila starostu JUDr. Jana Malého, aby jednal s Bc. Janem Šorfem, který bez povolení města označil barvou stromy na vrchu Čeřovka.

Jičín: Město bude požadovat odstranění nepovolených značek na stromech na Čeřovce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Pan Šorf je předsedou Spolku ochránců lesoparku Čeřovka, a ten během léta vedení města žádal o povolení značení stromů modrým trojúhelníkem. Dle přesvědčení předsedy spolku se má jednat o cenné, tzv. doupné (dutinové) stromy. Protože tyto pozemky jsou ve vlastnictví města, rada o jeho žádosti jednala. Povolení neudělila, protože v dnešní době existují pokročilejší a šetrnější metody zaměření stromů, než je nanášení barvy na kůru. 

Pan Šorf posléze navzdory rozhodnutí označil asi 88 stromů na Čeřovce modrým trojúhelníkem. Také o tom informoval prostřednictvím Facebooku a dopisem zaslaném na Odbor životního prostředí MěÚ Jičín, kde výslovně uvádí, že značení osobně provedl. Město Jičín má za to, že došlo k poškození cizí věci. RM právě proto nyní pověřila starostu JUDr. Jana Malého, aby po panu Šorfovi požadoval odstranění modrých značek na jeho náklady. Při neuposlechnutí požadavku město Jičín zváží, zda na Policii ČR podá podnět k trestnímu stihání.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

22:28 Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

Jako každý rok ocenil Zlínský kraj pracovníky ve školství. Mezi patnácti oceněnými z celého kraje by…