Jičín: Město hodlá dále navyšovat úroveň třídění odpadu

26.08.2019 21:23

RM schválila záměr pro rozšíření separace odpadů „door to door“ a na zpracování žádosti o podporu z Operačního programu životního prostředí.

Jičín: Město hodlá dále navyšovat úroveň třídění odpadu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Svoz tříděného odpadu „dům od domu“ byl v pilotním projektu zahájen v červenci a prozatím se ukazuje jako efektivní. A dále, na podzim 2019 budou v Jičíně zprovozněna dvě hnízda podzemních kontejnerů na separovaný odpad. Jak systém door to door, tak podzemní nádoby byly součástí jednoho projektu, podpořeného dotací ze zmíněného operačního programu.  V budoucnu by se systém door to door i počet podzemních kontejnerů mohly rozšířit a městu by opět mohla pomoci dotace.

Město Jičín si proto nechá zpracovat analýzu, která bude podkladem k žádosti o dotaci z operačního programu. Tuto studii vypracuje společnost ISES s.r.o., která předložila cenovou nabídku 68 970 Kč. Prozatím nelze říct, jakých lokalit se rozšíření systému door to door či nové kontejnery budou týkat. To vyplyne ze studie.

Připomeňme, že podzemní nádoby byly instalovány na křižovatce ulic Husova a Tyršova a na nábřeží Irmy Geisslové. Pilotní projekt door to door, po přípravách spuštěný v červenci, se týká Sedliček, Větrova a Allanových Sadů. V těchto lokalitách byla zrušena klasická kontejnerová stání, a místo nich domácnosti obdržely nádoby na separovaný odpad.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

inflace

jeden z posledních vašich slibů byl, že inflace klesne. A zase jste se hodně mýlil, inflace v České republice stoupá!! jak je to možné?? Stát vám platí 14 poradců, mezi nimi Křečka, to ani on nevěděl že inflace a ceny budou neustále stoupat?? Tak k čemu tam vlastně všichni jste ???

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Radnice reaguje na stav dukelského arboreta

7:04 Pardubice: Radnice reaguje na stav dukelského arboreta

Pardubický magistrát čelí v posledních měsících narůstajícímu tlaku ze strany obyvatel Dukly, kteří …