Město Jičín dlouhodobě dbá na kvalitní a udržitelné stravování ve školních jídelnách. Strategie odpovědného stravování, zavedená v roce 2022, ukazuje, že systematický přístup ke stravování, který je založen na lokálních, sezónních a bio surovinách, funguje skvěle a výsledky se promítají do jídelníčků dětí i do každodenní praxe jídelen.
Vykonává Okamura funkci předsedy sněmovny lépe než Pekarová?Anketa
Přijetí Memoranda o odpovědném stravování podtrhuje dlouhodobé úsilí Sociálních služeb města Jičína, příspěvkové organizace, která při přípravě jídel pro všechny své klienty využívá lokální a regionální suroviny, preferuje sezónní potraviny a velmi dbá na individuální potřeby klientů.
„Máme radost z práce všech našich jídelen, vážíme si jejich každodenního úsilí a s pokorou oceňujeme jejich přínos k odpovědnému stravování ve městě,“ zaznívá od gestorů Strategie odpovědného stravování Mgr. Petra Hamáčka, místostarosty, a Ing. Petera Bareše, vedoucího městského úřadu. Memorandum s nimi stvrdili Ing. Tomáš Kolátor, ředitel Sociálních služeb města Jičína, a Jana Zita Sekyrová, vedoucí stravovacího úseku.
Díky dlouhodobému nasazení a Strategii odpovědného stravování se Jičín řadí mezi iniciátory udržitelného stravování ve veřejných institucích. Město své zkušenosti aktivně sdílí a inspiruje další organizace nejen v regionu, ale i v rámci celé České republiky, a pravidelně o tomto tématu hovoří na odborných konferencích a akcích zaměřených na veřejné stravování.
Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV




