Jičín: Město připravuje 31. ročník festivalu Jičín – město pohádky

15.07.2022 8:38 | Tisková zpráva

Rada města schválila požadavky Nadačního fondu Jičín – město pohádky spojené s pořádáním festivalu Jičín – město pohádky. 31. ročník se uskuteční v období od 7. do 11. září a město Jičín chce, tak jako v minulých letech, poskytnout festivalu plnou podporu.

Jičín: Město připravuje 31. ročník festivalu Jičín – město pohádky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Zatímco Nadační fond Jičín – město pohádky má na starosti obsahovou část, Jičín poskytuje zázemí, prostory, technickou výpomoc a finanční příspěvek. Město pro festival poskytne i letos Valdštejnovo náměstí, nádvoří zámku, park, Žižkovo náměstí, dvůr ZŠ Husova, Husovu ulici a prostory v lomu u Čeřovky. Z vnitřních prostor poskytne loutkové divadlo Srdíčko, Biograf Český ráj a Valdštejnský zámek včetně obřadní síně a Porotního sálu. Ne všechna prostranství a místnosti budou využívány po celou dobu, v některých případech jde o požadavky na specifické části festivalu.

Na sobotní večerní vystoupení bude zhasnuto veřejné osvětlení na Valdštejnově náměstí. Stánky budou hlavně v Zámeckém parku a z alkoholických nápojů budou prodávány pouze pivo, víno a nápoje s koncentrací alkoholu nižší než 15 procent. Město také poskytne elektropřípojky na Valdštejnově a Žižkově náměstí i v zámeckém parku. Také zajistí propagaci pohádkového festivalu. Vše výše zmíněné už je vyzkoušeno z minulých let. Součinnost pořadatelům poskytnou Technické služby města Jičína, které s organizací každoročně velmi pomáhají.

Za poskytnutí prostor a veřejných ploch náleží Nadačnímu fondu Jičín – město pohádky takzvaná podpora dle minimis, která vychází z nařízení Evropské komise č. 1407/2013. Jičín tedy poskytne finanční podporu ve výši 688 840 korun.

Anketa

Líbí se vám výstava zničené techniky Ozbrojených sil Ruské federace na pražské Letné?

4%
96%
hlasovalo: 25313 lidí

Nadační fond Jičín – město pohádky dodal i základní koncept 31. ročníku. Vše začne tradičně pohádkovým průvodem ve středu 7. 9. 2022. Projde Husovou ulicí a skončí v zámeckém parku. Po celou dobu festivalu bude Valdštejnovo náměstí zaplněno herními prvky, sportovci, aktivitami. Chybět nebudou oblíbené pískoviště, stanoviště vláčku, stánky nebo pohádkové dílny. Valdštejnský zámek bude centrem divadel, čtení, workshopů, řemesel a v parku se uskuteční koncerty, vystoupení škol a různé další aktivity. Kolotoče se rozprostřou u zimního stadionu. Trhy proběhnou na Valdštejnově náměstí a v Husově ulici.

Program festivalu bude placený od čtvrtka do soboty, ale Valdštejnovo náměstí bude jakožto hlavní herna volně přístupné. Vstupné bude možné zakoupit jako třídenní permanentku (dospělý 300 korun, děti 100 korun) nebo jako jednodenní (dospělý ve čtvrtek a pátek 100 korun, dospělý v sobotu 300 korun, děti ve všech dnech 50 korun). Vstupné je nutné vzhledem k současné ekonomické situaci.

Sobotní program zakončí představení velkých světelných objektů na náměstí v podání V.O.S.A. Theatre.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…