Jičín: Město prodává dvě kasárenské budovy

11.06.2018 18:18

Stvrzeno podpisem. Jednatelé firmy SeneCura Anton Kellner a Pantelis Larcou podepsali s městem Jičín, zastoupeným starostou JUDr. Janem Malým, smlouvu o smlouvě budoucí kupní. Soukromá společnost zakoupí dvě budovy bývalých kasáren, aby je kompletně zrekonstruovala a vytvořila z nich moderní domov pro seniory.

Jičín: Město prodává dvě kasárenské budovy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Pan Larcou se vyjádřil, že firma neprodleně začne pracovat na územním (případně stavebním) povolení, aby nové zařízení začalo fungovat co nejdříve. Pokud vše půjde hladce, příští rok chce firma začít stavět.

Smlouva o smlouvě budoucí kupní zavazuje ke koupi. Obě strany, tedy firma SeneCura a město Jičín, musí do tří měsíců přistoupit ke kupní smlouvě. Kupní smlouva je zároveň už v plném znění vtělena do smlouvy budoucí kupní.

Město budovy prodává za 11 653 200 Kč. Domov pro seniory bude mít kapacitu ne méně než 70 lůžek. Firma SeneCura s.r.o. je nadnárodní společnost se sídlem v Rakousku. Je součástí francouzského gigantu ORPEA, který po celém světě provozuje stovky domovů pro seniory. Co se týká Evropy, působí ve 12 zemích, v Česku má již 17 domovů a chce vybudovat dalších osm. Jejich nejbližší domovy fungují v Chrudimi a v Kolíně.

Podle vyjádření jednatelů chce firma své zkušenosti v Jičíně uplatnit jedna k jedné, to znamená využít veškerých svých možností bez nejmenšího ústupku z kvality. Zároveň potvrdili, že domov seniorů bude prioritně určen místním občanům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…