Jičín: Město vypsalo zakázku na dodání kontejnerů

18.11.2018 9:34

Rada města schválila vypsání zakázky na dodání kontejnerových nádob, včetně těch podzemních, které budou instalovány na křižovatce ulic Tyršova a Husova a na nábřeží Irmy Geisslové. Investiční akce, nesoucí název Podzemní kontejnery města Jičín, se uskuteční v průběhu příštího roku.

Jičín: Město vypsalo zakázku na dodání kontejnerů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Zadávací dokumentace zakázky uvádí, že do 30. dubna 2019 má proběhnout dodání tří velkoobjemových kontejnerů a dále celkem 600 nádob o různých objemech se zaměřením na biologicky buď na rozložitelný, anebo separovaný odpad.

A krom výše popsaného: podzemní nádoby, které jsou v očích veřejnosti zřejmě jádrem celé akce, budou zprovozněny do 20. listopadu 2019. O jejich umístění probíhala náročná diskuse. Z několika vytipovaných míst, na nichž dochází k problémům s kumulací odpadu, byla vybrána právě dvě zmíněná výše. Osvědčí-li se, město podzemními kontejnery opatří i další lokality. Podzemní nádoby mají 4,5násobný objem oproti těm současným.

Velkoobjemové kontejnery, 600 menších nádob a podzemní nádoby do dvou lokalit jsou věcí jedné společné veřejné zakázky. Je však třeba zdůraznit, že zakázka je teprve ve stádiu vypsání, zatím tudíž nejsou známi dodavatel ani cena. Ta je předběžně odhadnuta na zhruba 2,47 milionu Kč bez DPH. V částce jsou zahrnuty jak podzemní kontejnery, tak oněch 600 nádob. Akce má dotační podporu od Evropské unie a Ministerstva životního prostředí ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Ve městě se poprvé uskuteční festival kreativních nadšenců Maker Faire

16:31 Jihlava: Ve městě se poprvé uskuteční festival kreativních nadšenců Maker Faire

Světová přehlídka kreativity Maker Faire zavítá poprvé do Jihlavy. Jednodenní akce se uskuteční 20. …