Jičín: Návrhy Odpočinkové zóny Cidlina na zářijovém zasedání zastupitelstva

27.08.2019 10:51

Rada schválila výsledek krajinářsko-architektonické soutěže o návrh na Odpočinkovou zónu Cidlina. Tvůrci návrhu tedy jsou: Ing. arch. Klára Novotná, Ing. arch. Jiří Neuvirt, Ing. arch. Tereza Mirská a Ing. arch. Karel Novotný, kteří porazili osm konkurentů.

Jičín: Návrhy Odpočinkové zóny Cidlina na zářijovém zasedání zastupitelstva
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

RM uložila městskému úřadu připravit tzv. jednací řízení bez uveřejnění na projektovou dokumentaci k odpočinkové zóně. V předsálí Porotního sálu budou dne 18. září při příležitosti veřejného zasedání Zastupitelstva města instalovány návrhy všech účastníků soutěže.

Soutěž byla před zahájením prezentována veřejnosti skrze internetová média, Jičínský zpravodaj, Východočeskou televizi a na lednové diskusi v Biografu Český ráj. Občané dostali možnost předložit své nápady k odpočinkové zóně a jejich podněty byly zařazeny do zadání soutěže. Autoři návrhů je proto museli respektovat, aby v konkurenci uspěli. Jičín krajinářsko-architektonickou soutěž vyhlásil z důvodu, aby vůbec získal představu o řešení Odpočinkové zóny a aby se jednotlivé návrhy mohly kvalitativně střetnout mezi sebou.

Rada respektovala hodnocení specializované poroty, ve které zasedli tři nezávislí odborní architekti (Ing. Jitka Trevisan, Ing. Pavlína Malíková a prof. Ing. Mgr. Akad. arch. Petr Hájek) a dva zástupci města Jičína (starosta JUDr. Jan Malý a místostarosta Mgr. Petr Hamáček). Dne 20. června proběhlo hodnotící zasedání. Porota vyhodnotila návrh paní Ing. arch. Kláry Novotné jako nejlepší. Architekta získá odměnu za první místo ve výši 260 tisíc Kč. Na druhém místě v soutěži skončila kancelář Rehwaldt Landscape Architects z Prahy, která obdrží odměnu 130 tisíc Kč, a na třetí místo dosáhla firma Haskoning DHV Czech Republic spol. s.r.o. z Prahy, čímž získá 55 tisíc Kč. Bude také odměněn účastník soutěže Ing. arch. Kamil Měrka částkou 15 tisíc Kč, a také kancelář Terra Florida a pan Zdeněk Sendler – oba částkou 10 tisíc Kč, a v těchto třech případech jde o ocenění za pozoruhodné dílčí podněty. Odměny budou vyplaceny po uplynutí lhůty pro podání námitek.

S financováním odměn pomůže dotace z programu Podpora architektonických a urbanistických soutěží, jehož zřizovatelem je Ministerstvo pro místní rozvoj ČR. Dotace je pro město Jičín již schválena a dosahuje výše 215 tisíc Kč. Další postup bude takový, že Městský úřad Jičín připraví jednací řízení bez uveřejnění. Po jeho dokončení chce uzavřít s vítězem soutěže smlouvu na vypracování projektové dokumentace.

Přijměte tedy pozvání na veřejné zasedání Zastupitelstva města dne 18. září, kde si návrhy sami prostudujete.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Ježkovy oči získaly další dvě ocenění

10:23 Jihlava: Ježkovy oči získaly další dvě ocenění

V soutěži Radniční oko, které pořádá Sdružení vydavatelů radničních zpravodajů ČR, získaly jihlavské…