Jičín: O linky, pomáhající seniorům s registrací na očkování, je velký zájem

28.01.2021 12:59

Krizový štáb ORP Jičín pokračuje v činnosti a reaguje na vývoj koronavirové situace. Pravidelně ji konzultuje se zástupci Integrovaného záchranného systému, Oblastní nemocnice Jičín a.s. a s Krajským úřadem Královéhradeckého kraje. V uplynulém období se řešila zejména otázka očkovacích center a také registračního systému pro seniory.

Jičín: O linky, pomáhající seniorům s registrací na očkování, je velký zájem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Město Jičín zřídilo telefonní linky 493 545 234 a 493 545 246, na které se mohou obracet senioři nad 80 let, kteří si nevědí rady s registrací na očkování. Pokud si o to senior požádá, Odbor sociálních věcí a zdravotnictví MěÚ Jičín za ním vyšle pracovníka, který registraci provede.

Telefony slouží čistě k tomuto účelu, a proto zdvořile žádáme občany, aby se v případě jiných záležitostí týkajících se covid-19 obraceli na celostátní linku 1221. Městský úřad Jičín není provozovatelem systému registrace a má pouze uživatelský přístup, proto nemůže řešit například technické otázky. O telefonní linky byl výrazný zájem, za první 4 dny od jejich zprovoznění se na ně obrátilo 74 občanů.

Anketa

Dostane se Robert Šlachta se svým hnutím Přísaha do Poslanecké sněmovny?

69%
31%
hlasovalo: 18486 lidí

Informace o zřízení telefonních linek byla vylepena na obchody v centru města a byl využit také systém hlásičů. Senioři využívající jičínské sociální a pečovatelské služby byli informováni jinou cestou – letáky a hlášení směřovaly k těm občanům nad 80 let, kteří služeb nevyužívají a žijí sami. Rovněž byli informování starostky a starostové obcí spadajících do jičínské ORP.

Město Jičín se rovněž dohodlo s Českým červeným křížem, oblastním spolkem Jičín, který bude koordinovat dobrovolníky. Jde o výpomoc v nemocnicích a zdravotnických zařízeních nebo o pomoc vůči seniorům. Možnosti dobrovolnictví jsou různé a u každého zájemce koordinátoři zohlední jeho zkušenosti a profesní specializaci. Tím je míněno, že zájem bude nejenom o občany se zkušenosti ve zdravotnictví, ale také dobrovolníky pro administrativu. Kdo zájem má, ať zkontaktuje paní Marcelu Harbichovou, DiS, e-mail: jicin@cervenykriz.eu, tel.: 603 149 750.

Dosud se očkuje v Oblastní nemocnici Jičín a.s. a v dalších nemocnicích v našeho kraje. Ve všech okresních městech (a pravděpodobně i v několika menších městech) vznikne očkovací centrum s tím, že skutečně celoplošné očkování bude zřejmě zahájeno na začátku druhého čtvrtletí. V Jičíně bude očkovací centrum na zimním stadionu. Dle vyjádření hejtmana bude mít Královéhradeckých kraj počínaje dubnem k dispozici 100 tisíc dávek vakcíny na měsíc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …