Jičín: Počet zaměstnanců Domova pro seniory se navýší o dva

13.10.2020 14:51

Rada schválila posílení personálu v Domově pro seniory. Budou zde s platností od 1. ledna 2021 zřízena dvě nová pracovní místa.

Jičín: Počet zaměstnanců Domova pro seniory se navýší o dva
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Důvodem je vysoká a neustále narůstající náročnost péče o seniory, kteří mají omezenou pohyblivost. Jde o důsledek stárnutí populace, kvůli kterému se budou požadavky na péči o starší občany i nadále zvyšovat.

Anketa

Akceptujete nově vyhlášená vládní opatření?

80%
20%
hlasovalo: 24784 lidí

Sociální služby města Jičína, které jsou příspěvkovou organizací města, v domově zaměstnávají 20 pracovníků. Ti poskytují celodenní komplexní péči 61 osobám. V současnosti v denní službě funguje 7 pracovníků, kdy každý pečuje až o 9 klientů. Tuto péči nelze při současných personálních podmínkách plnohodnotně zajistit. Noční službu zajišťuje 1 pracovník v sociálních službách a 1 zdravotní sestra.

Je pravdou, že v průběhu času se zdravotní stav uživatelů domova v průměru zhoršil. V současné době je péče poskytována 40 uživatelům s příspěvkem na péči IV. Stupně a 20 uživatelům s příspěvkem na péči III. Stupně. Z 61 klientů je 32 z nich imobilních, upoutaných na lůžko. Vysoký podíl z počtu klientů má diagnostikovanou demenci v rozličných podobách, mnozí podstupují péči psychiatra anebo se potýkají s následky cévní mozkové příhody. A proto navýšení počtu pracovních míst o dva vnímá Odbor sociálních věcí a zdravotnictví MěÚ Jičín i Rada města jako nezbytný krok.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

22:09 Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

Frýdek-Místek zaplatí zubařům, kteří budou sloužit pohotovostní služby. Po měsících jednání se zřizo…