Jičín: Poradenské služby se stěhují do Polyfunkčního komunitního centra

19.08.2020 9:15

Rada schválila nájemní smlouvy s několika poradenskými institucemi. Jde o Oblastní charitu Jičín, Občanské poradenské středisko, Pedagogicko-psychologickou poradnu, Tyflocentrum a Péči o duševní zdraví.

Jičín: Poradenské služby se stěhují do Polyfunkčního komunitního centra
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Všechny se již brzy přestěhují do nového Polyfunkčního komunitního centra, ve které se změnila budova bývalé VZP na autobusovém nádraží. Dům začne sloužit novému účelu, otevře se široké veřejnosti a zcela poprvé v historii naplno využije svůj potenciál, který mu dává strategická lokalita u autobusového nádraží a v blízkosti centra města.

Každá organizace své stěhování zařídí po vlastní ose. Během tohoto období mohou být jejich služby omezeny. Například Oblastní charita Jičín stěhování plánuje na období od 17. do 21. srpna – viz tisková zpráva na webových stránkách charity. Pedagogicko-psychologická poradna dle zprávy na webu uzavřela provoz z důvodu stěhování do 24. srpna. Polyfunkční komunitní centrum nabídne mnohem lepší zázemí, a co je také důležité, všechny organizace budou moci fungovat pospolu v jednom domě a doplňovat se navzájem.

Rekonstrukce domu trvala více než dva roky. Prováděla ji firma Chládek a Tintěra Pardubice a.s., která vyhrála výběrové řízení. Celkové náklady byly přes 58 milionů Kč včetně DPH. Financování podpoří několik dotací z Evropské unie a státního rozpočtu v celkové výši asi 35 milionů Kč. Jednalo se o kompletní rekonstrukci vnějšího pláště i interiéru, z původní budovy zbyl pouze skelet. Dokončená stavba byla předána 15. července 2020.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

7:17 Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

V uplynulých měsících prošlo kino čas zevrubnou obnovou, největší za posledních 20 let. Kinosál s no…