Jičín: Regionální muzeum žádá o dotaci z IROP na stálou expozici, město poskytne součinnost

01.10.2022 6:27 | Tisková zpráva

Rada města souhlasila, aby Regionální muzeum a galerie v Jičíně nechalo provést zhodnocení prostor na zámku dle dokumentace na vybudování nové stálé expozice. Valdštejnský zámek, v němž instituce sídlí, je v majetku města. Regionální muzeum je příspěvkovou organizací Královéhradeckého kraje a v prostorách je v nájmu.

Jičín: Regionální muzeum žádá o dotaci z IROP na stálou expozici, město poskytne součinnost
Foto: jicin.org
Popisek: Regionální muzeum a galerie Jičín

Myšlenka vedení Regionálního muzea o vzniku nové stálé expozice je již několik let stará, protože ta stávající je již výrazně zastaralá. Představitelé ale dlouhodobě hledají způsob, jak zajistit financování této akce. Regionální muzeum má na stálou expozici již vytvořený projekt od firmy Červený klobouk s.r.o. Město Jičín dlouhodobě poskytuje plnou součinnost tomuto záměru a Rada města již dříve schválila, že pro rekonstrukci prostor, která je pro instalaci nové výstavy nezbytná, poskytne části z projektové dokumentace na rekonstrukci celého Valdštejnského zámku. K součinnosti se město Jičín zavázalo také v nové nájemní smlouvě, kterou s regionálním muzeem uzavřelo v prosinci 2019. Je v ní uvedeno, že jakmile muzeum získá dotaci na vybudování stálé expozice, pak Královéhradecký kraj vlastními náklady zajistí nutné úpravy místností.

Regionální muzeum a galerie zkoušelo již v minulosti různé dotační programy, včetně například norských fondů. Nyní hodlá žádat o dotaci z programu IROP 2. Pro úspěšnou žádost je nutné doložit souhlas majitele objektu s technickým zhodnocení pronajatých prostor. Dohoda o vypořádání technického zhodnocení nebytových prostor bude uzavřena neprodleně po vydání rozhodnutí o přidělení dotace z IROP 2 nájemci a nejpozději 3 měsíce před zahájením stavební činnosti. Výstupy projektu je nájemce, tedy regionální muzeum, povinen zachovat minimálně po dobu platnosti nájemní smlouvy. Její trvání zároveň musí být delší, než bude tzv. doba udržitelnosti, stanovená v podmínkách dotace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…