Jičín: Rekonstrukce Konecchlumského ulice může začít

09.09.2021 6:32

Rada města schválila vítěze veřejné zakázky na rekonstrukci Konecchlumského ulice. Jde o úsek od kruhového objezdu ke křižovatce s ulicí Průmyslová.

Jičín: Rekonstrukce Konecchlumského ulice může začít
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Rekonstrukce se týká vozovky i chodníků. V zakázce zvítězil tandem firem M – Silnice a.s. a ZIKUDA – vodohospodářské stavby s nabídkovou cenou 11 787 771,03 Kč bez DPH. 

Anketa

Má Babiš pravdu, že je třeba přivézt Ukrajince, kteří by nahradili chybějící pracovní síly u nás?

20%
56%
hlasovalo: 43106 lidí

Předmětný úsek má délku přibližně 680 metrů. V soupisu prací je rekonstrukce asfaltové komunikace, doplnění podélných parkovacích míst, kompletní přestavba chodníků a jejich dostavba v určitých částech. Počítá se také s úpravou zeleně, zejména u křižovatky s ul. K. Haranta a u vjezdu do areálu Technických služeb města Jičína. Specifikem zakázky je, že má dva investory. Větší část bude financovat město Jičín, ale protože se rekonstrukce týká i infrastruktury spadající pod Vodohospodářskou a obchodní společnost Jičín, přibližně 3,2 milionu Kč bez DPH zaplatí ona. Smlouva o spolupráci mezi Jičínem a VOS byla uzavřena na konci července 2021. 

S úhradou nákladů pomohou hned dvě dotace v celkové výši 7 743 852 Kč. Jednu poskytne Ministerstvo pro místní rozvoj, druhou Integrovaný regionální operační program prostřednictvím Místní akční skupiny Otevřené zahrady Jičínska. Práce začnou pravděpodobně už v září a dle smlouvy o dílo potrvají 51 týdnů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…