Jičín: Rozpočet hospodaření města pro rok 2019 je navržen opět jako vyrovnaný

03.12.2018 16:51

RM předkládá ZM návrh rozpočtu města Jičína pro rok 2019. Je navržen jako vyrovnaný. Na příjmové i výdajové části figuruje částka 442 953 600 Kč. Zastupitelé budou o rozpočtu rozhodovat při veřejném zasedání dne 19. prosince 2018.

Jičín: Rozpočet hospodaření města pro rok 2019 je navržen opět jako vyrovnaný
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Návrh rozpočtu sestavuje Ekonomický odbor MěÚ Jičín s ohledem na požadavky vedení města. V prvním návrhu rozpočtu výdaje značně převyšovaly očekáváné příjmy, to však je v prvotním nástřelu běžné. Následně zaměstnanci ekonomického odboru ve spolupráci s vedením města a dalšími odbory návrh upravili tak, aby hospodaření bylo vyrovnané. Následně, dne 26. listopadu, se konala pracovní schůzka zastupitelů, kteří tak měli možnost rozpočet zhlédnout, prodiskutovat jej a případně vznést podněty. Tyto byly následně zapracovány a RM dne 28. listopadu schválila definitivní návrh, který půjde k posouzení na veřejné zasedání ZM.

Investiční část návrhu rozpočtu je ve výši 113 157 070 Kč. Několik investičních akcí přechází z tohoto roku, další akce již byly zastupitelstvem dříve schváleny, takže jsou již nyní zafixovány smlouvou o dílo a některé z nich – kupříkladu hned první níže jmenovaná – budou podpořeny dotacemi. Mezi těmito záměry figuruje například přestavba „bývalé VZP“ v Polyfunkční komunitní centrum na autobusovém nádraží (25,5 milionu Kč), zateplení DPS v ulici Přátelství (11 milionů Kč), výstavba hasičská zbrojnice pro sbor dobrovolných hasičů (8 milionů Kč), umístění podzemních kontejnerů (3,5 milionu) rekonstrukce Regentského domu na Valdštejnově náměstí čp. 2 (necelé 3 miliony Kč), napojení kanalizace Soudná – Sedličky na přivaděč od Valdic (2,27 milionu Kč), postupná obnova jezuitské koleje (2,4 milionu Kč), výměna povrchu venkovního hřiště v areálu (2 miliony Kč), projektová dokumentace na vybudování infrastruktury v oblasti kasáren (1,5 milionu Kč), vybudování zahrady indiánů z Větrova v mateřské škole (1,3 milionu Kč), rekonstrukce výtahu ve věžáku v ulici Kosmonautů (1,2 milionu Kč) nebo splátka za koupi Masarykova divadla (2,5 milionu Kč) a příprava projektu na jeho rekonstrukci (1,2 milionu). Mezi zcela nové investiční záměry patří například výměna tobogánu v Aquacentru, jelikož ten stávající dosluhuje. Odhadované náklady jsou 6,9 milionu Kč. Dvě mateřské školy, MŠ U Kina a MŠ Fügnerova, se také dočkají napojení na centrální zdroj tepla. Výčet není kompletní.

Co se týká příjmové stránky, největší položkou jsou daňové příjmy. U nich rozpočet operuje s částkou 305 051 000 Kč. Druhým nejvýznamnějším příjmem jsou dotace, kde rozpočet pracuje s 79 954 000 Kč. Příjmy z vlastní činnosti jsou plánovány na 41 976 600 Kč.

Schválený rozpočet je veřejně přístupný dokument. Kdokoliv se na něj může podívat na webových stránkách města: www.mujicin.cz. Případně může navštívit veřejné zasedání zastupitelstva dne 19. prosince v Porotním sále.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

22:05 Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

Pomoc s vyššími náklady při plánování prázdninových aktivit dětí. I to je jedním z cílů sociální pol…