Jičín: Školy jsou připraveny na další fázi modernizace výuky

23.06.2023 13:05 | Tisková zpráva

Rada schválila aktualizaci investičních priorit do roku 2027 ve Strategickém rámci Místního akčního plánu ve vzdělávání (MAP) pro čtyři základní školy a pět mateřských škol. Místní akční skupina Otevřené zahrady Jičínska z.s., která zprostředkovává evropské dotace, vyzvala školy, aby aktualizovaly data ve strategickém rámci MAP.

Jičín: Školy jsou připraveny na další fázi modernizace výuky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Pokud má Integrovaný regionální operační program v budoucnu pomoci s financováním stavebních prací, musí být investiční záměry zahrnuty do tohoto rámce. Školy proto ve spolupráci s vedením města Jičína měly předložit, jaké jsou jejich investiční záměry.

Základní škola 17. listopadu by se v budoucnu měla dočkat následujících záměrů: Výměna povrchu sportovního hřiště na střeše tělocvičny, síť pro dělení sportovní haly, vybudování a zajištění bezbariérové dostupnosti školy, rekonstrukce a dovybavení odborných učeben a rozvoj Montessori vzdělávání.

Anketa

Je třeba, aby si bezpečnostní složky dávaly pozor na Rusy, kteří u nás žijí?

14%
86%
hlasovalo: 21924 lidí

ZŠ Husova do svého plánu uvedla: Rekonstrukce vzduchotechniky školní jídelny, generální rekonstrukce stávajících interaktivních tabulí, rekonstrukce venkovního areálu školní družiny, zateplení zadního traktu budovy, rozvoj výzkumných činností na zahradě, renovace palubovky v tělocvičně, renovace parketových podlah v učebnách, rekonstrukce venkovního hřiště, výměna žákovských stolů a židliček v kmenových učebnách a rozvoj partnerství se zahraniční školou.

ZŠ Poděbradova uvedla tyto záměry: Modernizace odborných učeben včetně vybudování zázemí pro pracovníky a nákupu vybavení, přístavba odborné učebny, renovace podlah v místnostech, výměna osvětlení v učebnách i kabinetech a položení nové podlahy po odstranění starých krytin.

ZŠ Železnická uvedla následující záměry: Modernizace odborných učeben včetně vybudování zázemí pro pracovníky a nákupu vybavení, vybudování venkovní učebny, modernizace prostor pro školní družinu, modernizace kmenových učeben, rozvoj společných prostor, modernizace šaten a prostor umýváren, klimatizace ve školní jídelně, rekonstrukce a vybavení odborné učebny včetně zázemí pro pedagogy, rekonstrukce prostor pro školní poradenské pracoviště a rekonstrukce odborné učebny chemie.

Záměrně jsme tentokrát uvedli výčet projektů. Podobně bychom mohli postupovat i v případě mateřských škol, kde se připravuje také řada projektů pro zlepšení výuky, a navíc bude nutné řešit navýšení jejich kapacit. Za každým z uvedených projektů je přitom samostatný příběh a důvod, proč je třeba ho uskutečnit. Modernizace škol a výuky je dlouhodobý záměr, rozhodně nelze vyřešit veškeré problémy v krátkém časovém horizontu. Je však nutné se na projekty připravovat, vyčkat na příhodné podmínky pro realizaci, zajistit financování a ve vhodnou chvíli záměry zrealizovat. To ostatně platí nejen pro školství, ale i všechny další oblasti života města Jičína.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Ve Špitálském lese je nová skluzavka i balanční lávka

10:28 Plzeň: Ve Špitálském lese je nová skluzavka i balanční lávka

Skluzavka a balanční lávka. To jsou dva nové herní prvky, které zpestří dětem procházku po Špitálské…