Jičín: Školy získají 94 notebooků a 118 tabletů pro zajištění distanční výuky

12.10.2020 14:51

Rada schválila vítěze veřejné zakázky na pořízení technického vybavení pro základní školy v Jičíně. Zakázka se týká umožnění distanční výuky všem žákům.

Jičín: Školy získají 94 notebooků a 118 tabletů pro zajištění distanční výuky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Nová technika je určena do všech škol zřizovaných městem Jičín, které v této zakázce vystupovalo jako centrální zadavatel. Technologii dodá firma AUTOCONT a.s. z Ostravy za cenu 2 032 633 Kč bez DPH. Do veřejné zakázky se přihlásily čtyři firmy.

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR v polovině srpna navýšilo rozpočet pro školy, aby mohly pořídit nové vybavení a využít ho zejména pro distanční výuku. Po dohodě s řediteli Městský úřad Jičín připravil centrální zakázku, aby všechny školy pořizovaly počítače za jednotnou cenu. Školy v Jičíně tak zakoupí 94 notebooků, včetně MS Office, 118 tabletů a sedm nabíjecích stanic.

Město tedy kompletně připravilo zadání veřejné zakázky a provedlo celý soutěž, a nyní školy pouze podepíší kupní smlouvu s dodavatelem. V zakázce je navíc vyhrazeno tzv. opční právo, což znamená, že může ještě dojít k doobjednání vybavení, pokud by nebyl vyčerpán celý finanční příspěvek od ministerstva.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…