Jičín: Ukotvení nástupové plošiny u nového tobogánu vyžaduje jiné řešení

05.09.2020 17:15

Rada schválila dodatek č. 1 ke smlouvě na výměnu tobogánu v Aqua Centru. Práce na novém tobogánu budou pokračovat ještě během podzimu. Nástupovou plošinu a první segment skluzavky je třeba z technických důvodů řešit jinak než v projektové dokumentaci, a to tak, aby byly dodrženy současné bezpečnostní standardy.

Jičín: Ukotvení nástupové plošiny u nového tobogánu vyžaduje jiné řešení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Nový termín dokončení je 30. září 2020. Město Jičín a Sportovní zařízení města Jičín usilují o to, aby Aqua Centrum bylo během chladné části roku v provozu. Současná odstávka se proto prodlužovat nebude a zařízení se otevře dne 7. září, pouze bez tobogánu.

Cena díla se navyšuje cca o 81 tisíc korun včetně DPH, celková cena je tak nyní 13 372 012,50 korun včetně DPH. Výměnu realizuje firma GENEXT, a. s., která zvítězila ve výběrovém řízení. Pracovníci ještě provedou sondáž obkladů pro ukotvení nástupní podesty tobogánu. Při špatném stavu obkladů (a pro bezpečné ukotvení plošiny) může dojít k dalšímu posunutí termínu, avšak to nyní nelze předjímat.

Starý tobogán dosluhoval. Měl sice stále platnou atestaci, která byla každým rokem posuzována, avšak s každou další zkouškou se blížil k bodu, kdy by musel být pro veřejnost uzavřen. Protože tobogán je nezbytným prvkem Aqua Centra, který sám o sobě láká řadu návštěvníků, město Jičín se rozhodlo atrakci vyměnit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

7:37 Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

ZŠ Okružní na Jižních Svazích se stále pyšní přívlastkem Partnerská škola Českého volejbalového svaz…