Jičín: V rámci Evropského týdne mobility se uskuteční participační akce v Palackého ulici

18.09.2020 9:15

Dne 21. září se v Palackého ulici uskuteční participační setkání s veřejností o řešení dopravy. Zajímají nás názory chodců, motoristů, cyklistů a provozovatelů podniků v Palackého ulici.

Jičín: V rámci Evropského týdne mobility se uskuteční participační akce v Palackého ulici
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

V ulici bude po dobu akce upraveno vodorovné dopravní značení, kdy bude zúžen prostor pro průjezd vozidel. Bude zde instalován mobiliář a zeleň. Proběhne promítání dokumentů, budou připraveny workshopy a dotazníkové šetření. Bude také sčítána doprava. Akce chce získat informace, jaké změny v ulici si přejí chodci, motoristé, cyklisté a provozovatelé. Poznatky poslouží ke zpracování strategických dokumentů v oblasti dopravy a také k případné konverzi Palackého ulice.

Evropský týden mobility letos připadá na 16. až 22. září. Anglicky je zkracován na EMW – European Mobility Week. Pořádá se od roku 2002 a vyzývá evropská města, aby věnovala týden udržitelné dopravě. Slogan letošního ročníku je Choose your move, volně přeloženo Tvůj styl, tvoje volba. Palackého ulice je vysoce využívána jak vozidly, tak cyklisty i pěšími, k tomu je zde řada soukromých provozoven. Pro intenzitu provozu byla jasnou volbou pro Evropský týden mobility v Jičíně.

Akce se uskuteční v rámci Evropského týdne mobility. Happening se bude konat pravděpodobně mezi 7. a 16. hodinou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …