Jičín: V sídle Městské policie bude ohlašovna požárů

27.10.2021 10:09 | Tisková zpráva

Rada města doporučuje Zastupitelstvu města schválit dokument o Zajištění některých povinností obce plynoucích ze zákona o požární ochraně. Zároveň RM doporučuje Zastupitelstvu města zrušit starou vyhlášku s názvem Požární řád z roku 2006. Zrušení bude formou zrušovací vyhlášky.

Jičín: V sídle Městské policie bude ohlašovna požárů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Novinkou bude zřízení ohlašovny požárů v sídle Městské policie Jičín (Nová čp. 44). Nadále ovšem platí zlaté pravidlo, že při zjištění požáru je nutné volat linku 150, případně 112 (linka Integrovaného záchranného systému). Stejně jako doposud bude ochranu obyvatel a majetku zajišťovat jednotka Sboru dobrovolných hasičů v kategorii JPO III, sídlící na adrese Dělnická čp. 1299, a samozřejmě také jednotka Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje v kategorii JPO I, sídlící v Dělnické ulici čp. 162. Dokument předložený zastupitelstvu ke schválení dále například obsahuje shrnutí zdrojů požární vody. Pro zajímavost: Tyto zdroje vody jsou rozděleny na přirozené a víceúčelové, kdy přirozenými se rozumí zdejší rybníky (Kníže, Šibeňák, Dvorce) a řeka Cidlina a víceúčelými hydrantová síť, která je ve správě Vodohospodářské a obchodní společnosti Jičín.

Město Jičín provádí postupné posuzování starších vyhlášek a snaží se je nahrazovat novými, protože legislativa se vyvíjí a obecní právní předpisy zastarávají. Je to i případ zmíněné vyhlášky z roku 2006. Platí, že obec má i nadále povinnosti plynoucí ze zákona o požární ochraně, a to zejména ochranu životů, zdraví a majetku občanů před požáry, živelními pohromami a jinými mimořádnými událostmi na území města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…