Jičín: Východočeská televize bude nadále přinášet pravidelné reportáže z města

24.11.2021 16:02 | Tisková zpráva

Rada města schválila pokračování spolupráce s Východočeskou televizí V1 pro rok 2022. Podmínky dohody zůstanou nastaveny stejně jako už od počátku této spolupráce na jaře 2018. Nadále bude tedy na V1 vysílán pořad Jičínský miniexpres, vždy v první, třetí a čtvrtý čtvrtek v měsíci od 18 hodin. Aktuální reportáže z Jičína budou pojednávat o činnosti a záměrech města, o kulturních a sportovních akcích a o aktivitách občanů, spolků a neziskových organizací. Každá reportáž navíc bude několikrát reprízována.

Jičín: Východočeská televize bude nadále přinášet pravidelné reportáže z města
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Město Jičín na pořad Jičínský miniexpres přispívá měsíčně částkou 20 tisíc Kč bez DPH. Televize zajišťuje kompletní produkci – od profesionálního štábu, přes kamerovou techniku až po střih a dramaturgii. Město Jičín má licenci k volnému nakládání s reportážemi. Všechna videa jsou k dispozici ke zhlédnutí na Youtube profilu Jičín – moje město, v sekci zpravodajství. Průběžně jsou nahrávána taktéž na facebookové stránky městského úřadu a pochopitelně je lze zhlédnout i na webových stránkách televize ZDE v archivu pořadů. Nejsledovanější reportáž letošního roku dle statistik Youtube se věnovala základní umělecké škole a jejím online koncertům, druhá nejsledovanější se v lednu 2021 zabývala zimní údržbou a třetí nejsledovanější zachycovala letošní Food festival.

RM zároveň schválila výjimku ze směrnice č. 5/2018 o zadávání veřejných zakázek. Poskytovaná služba má specifické parametry a v současnosti není v našem regionu jiný poskytovatel kontinuálního televizního vysílání, který ji nabízí. Výjimka ze směrnice pro tuto službu je radou schvalována již od počátku spolupráce v roce 2018.

Vedle tištěného měsíčníku (Jičínský zpravodaj), webových stránek a sociálních sítí jsou tato audiovizuální díla důležitou cestou, jak město Jičín komunikuje s veřejností. Doporučujeme pravidelně sledovat městský web ZDE nebo profil Jičín – moje město na Facebooku či Youtube. Kromě toho město Jičín informuje občany prostřednictvím médií, kdy každé dva týdny pořádá tiskové konference pro novináře. Důležitou součástí jsou pak také participační setkání a veřejné diskuse, jejichž pořádání je však nyní limitováno koronavirovou epidemií.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…