Jičín: Zapojení do projektu zpracování plánů na ochranu měkkých cílů

27.01.2019 14:49

Rada města schválila podání dílčího projektu na zpracování bezpečnostního plánu a bezpečnostních procedur pro lokality Valdštejnova náměstí a zimního stadionu.

Jičín: Zapojení do projektu zpracování plánů na ochranu měkkých cílů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Ministerstvo vnitra ČR pro letošní rok vypsalo dotační program pro zvýšení ochrany veřejných prostranství, škol, úřadů a podobných zařízení veřejné správy, včetně kulturních akcí. Dotace pokryje 100 procent ceny zpracování bezpečnostního plánu a bude poskytnuta do limitu 50 tisíc Kč na jeden měkký cíl.

Žadatelem o dotaci bude Královéhradecký kraj, kterému město bude předkládat dílčí projekt. Kraj potom zpracuje bezpečnostní plány v součinnosti s jednotlivými městy.

Bezpečnostní rada ORP Jičín při svém jednání doporučila zaměřit plány na Valdštejnovo náměstí v souvislosti s festivalem Jičín – město pohádky a na zimní stadion, kde se konají velmi navštěvované koncerty. Jako „měkké cíle“ jsou označovány velké koncentrace obyvatel na jednom místě. V posledních letech se v různých evropských zemích bohužel staly cílem teroristických útoků. Z pohledu našeho města jde čistě o prevenci, bezpečnostní situace se v Jičíně nezměnila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

22:05 Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

Pomoc s vyššími náklady při plánování prázdninových aktivit dětí. I to je jedním z cílů sociální pol…