Jičín a Turnov o víkendu pohostí Český pohár mužů v hokejbalu

23.08.2017 12:13

Město Jičín oficiálně zaštítí turnaj v hokejbalu. Český pohár mužů, který je druhou nejvýznamnější soutěží v tomto sportu v České republice, se uskuteční na jičínském zimním stadionu o víkendu 26. a 27. srpna 2017. Jičín a Turnov si rozdělí utkání v základních skupinách, zápasy playoff včetně finále se kompletně odehrají v Jičíně. Veřejnost je srdečně zvána.

Jičín a Turnov o víkendu pohostí Český pohár mužů v hokejbalu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Do východních Čech přicestují týmy z celé České republiky. V Jičíně se v základních skupinách utkají SK Hokejbal Letohrad, SK Sudoměřice, SHC Opava, SK Jihlava, SK Kelti 2008 a Svítkov Stars Pardubice. Mužstev bude celkem dvanáct. Slavnostní zahájení je plánováno na sobotu 26. srpna přibližně v 9 hodin. Druhý místostarosta města Jičín Ing. Jan Jiřička turnaj uvede vhozením zahajovací buly. Následují zápasy v základních skupinách. Po každém z nich bude oceněn nejlepší hráč, který se mimo jiné může těšit na drobnou pozornost ze strany Jičína jako hostitele. Neděle 27. srpna bude ve znamení playoff s tím, že organizátoři začátek finále plánují na 16.45.

„Očekávám vyrovnané boje, přestože se utkají týmy ze tří úrovní, tedy z extraligy, první ligy a druhé ligy. K celkové atmosféře přispějí i zvolené stadiony v Jičíně a Turnově, se kterými máme zkušenosti a u kterých víme, že mají skvělé pořadatelské zázemí,“ řekl Ing. Milan Hušek, místopředseda Českomoravského svazu hokejbalu. Dodal, že letošní ročník se koná v netradičním termínu. Obvyklý červen nahradil závěr srpna, tedy období těsně před zahájením nového soutěžního ročníku 2017-18. Účastníkům tak slouží jako poslední prověrka výkonnosti před boji o mistrovský titul.

V roce 2015 se v Jičíně uskutečnilo mistrovství České republiky žen a jsou to tedy pořadatelské zkušenosti spojené s kvalitním zázemím, co pořadatele přivedlo na myšlenku, aby se letošní klání odehrálo právě zde. Český pohár samotný je v různých podobách pořádán od roku 2009, letos jde tudíž o osmý ročník. Loni se uskutečnil ve dvou halách Budvar arény v Českých Budějovicích, celkovým vítězem se stal HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…