Jičín chce dát zpracovat nový strategický plán, kam se bude v dalších letech ubírat

14.04.2017 14:40

Rada města schválila záměr pořízení nového strategického plánu pro město Jičín. Město chce totiž získat kvalitní materiál, který bude sestaven dle moderních metod a postupů a bude sloužit na dalších zhruba deset let. Předpokládaná cena takového dokumentu je okolo 500-700 tis. Kč. Pro podání nabídky budou osloveny tři předem vybrané firmy. Dbát se bude především na jejich reference.

Jičín chce dát zpracovat nový strategický plán, kam se bude v dalších letech ubírat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Poslední Strategický plán rozvoje města Jičín je z roku 2005 a zpracovatelem byla firma Berman Group s.r.o. Již v červnu 2004 byly zahájeny práce na plánu, starosta tehdy oslovil cca 35 významných představitelů jičínských firem, bank, škol a dalších institucí, které pozval k práci v Komisi strategického rozvoje (KSR). V průběhu léta 2004 byl zpracován Profil města, který představoval jeden z analytických podkladů pro tvorbu strategického plánu.

Dále byl v létě 2004 mezi významnými zaměstnavateli proveden průzkum přístupu podniků k místní správě - Průzkum podnikatelského prostředí.  Profil města a Průzkum podnikatelského prostředí využila jako podklad Komise při definování základních kritických (neboli prioritních) oblastí rozvoje města. V Jičíně byly identifikovány tyto tři oblasti – “Lidské zdroje, život ve městě, podmínky pro obyvatele”, “Jičín pro návštěvníky, rozvoj cestovního ruchu” a “Doprava a technické sítě”. V září 2004 byla zpracována v rámci subkomisí Analýza SWOT pro jednotlivé kritické oblasti a jedna subkomise se zabývala návrhem Strategické vize města.  V říjnu 2004 byla zahájena tvůrčí, syntetická část procesu tvorby strategického plánu. Byly ustanoveny tři pracovní skupiny. Ve skupinách se do práce na plánu zapojilo přes 50 osob. Členové využili analýzu SWOT spolu s dalšími materiály k sestavení relevantních “Akčních plánů“. Akční plány jsou zpracovány pro jednotlivé kritické oblasti a obsahují záměry (tj. formulace cílového stavu) a cíle, neboli projekty, kterými má být záměrů dosaženo. Doplňkem akčních plánů jsou projektové listy pro každý stanovený cíl, které odpovídají na konkrétní otázky praktické realizace.

Dne 12.1.2005 Komise projednala a schválila na svém 5. jednání Strategický plán rozvoje města Jičína a doporučila k předložení zastupitelstvu města. Veřejnost byla s plánem seznamována průběžně na webových stránkách a na veřejné prezentaci dne 9.2.2005. Dne 21.2. 2005 byl plán projednán a schválen Zastupitelstvem města Jičína. Od té doby probíhala práce s dokumentem za účasti pracovní skupiny (gestoři jednotlivých oblastí). Jednotlivé projektové listy – cíle, obsažené v kritických oblastech, byli postupně plněny, ale i nově doplňovány. Na podobném principu by pravděpodobně vznikal i nový strategický plán. Aktuální strategický plán.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Do Divadelní restaurace se vracejí žáci na praxi

13:37 Prostějov: Do Divadelní restaurace se vracejí žáci na praxi

V Divadelní restauraci je opět živo. Počet návštěvníků stoupá a spolu s nimi se do restaurace vracej…