Jičín je na sníh připraven, technické služby se budou řídit plánem zimní údržby

07.11.2018 20:32

Rada města schválila plán zimní údržby pro přelom let 2018/2019. Jedná se o zásadní dokument, který stanovuje harmonogram údržby pro chodníky a místní komunikace a také v neposlední řadě metodiku pro případné kalamitní situace. Ačkoliv poslední zimy byly spíše mírné, nelze předvídat, jakou intenzitu bude mít ta letošní, a proto je nezbytné být připraven.

Jičín je na sníh připraven, technické služby se budou řídit plánem zimní údržby
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Pro údržbu komunikací jsou Technické služby města Jičína vybaveny dvěma specializovanými sypači a čtyřmi kolovými traktory. Údržbu chodníků zajistí šest traktorů a multicarů a s dočišťováním kritických míst, jako jsou přechody a podobně, pomůže servisní traktůrek HAKO Citymaster 600. Pro odklízení a odvoz sněhu je vozový park technických služeb vybaven dvěma nakladači a dvěma kontejnerovými nosiči MAN. Jako materiál se v Jičíně používá směs písku a posypové soli. V ulicích města bude rozmístěno na 55 posypových beden.

Úprav doznal rozpis udržovaných ploch. Rajóny byly rozšířeny o nově vybudované plochy v okolí městského úřadu v ulici 17. listopadu a v ulici Luční. Před zrekonstruovaným Biografem Český ráj bude nasazena lehčí technika, aby nebyl poškozen povrch chodníku.  

Plán zimní údržby je k nahlédnutí na webových stránkách Technických služeb města Jičína: www.tsjc.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

20:27 Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

Úsporu elektrické energie až o 90 % přinese městu Litoměřice projekt „Obnova soustavy veřejného osvě…