Jičín v prosinci opět udělí Cenu města

15.10.2018 16:47

Jičín se chystá opět ocenit mimořádnou osobnost, která je spojena s životem v našem městě. Cenu města uděluje Jičín každoročně v prosinci a letošek nebude výjimkou, i když proces výběru osobnosti poněkud ovlivnily nedávné komunální volby.

Jičín v prosinci opět udělí Cenu města
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Laureáta totiž na základě došlých nominací doporučuje speciální komise a toto doporučení schvaluje zastupitelstvo. Jak komisi, tak zastupitelstvo je teprve nutné ustavit. Ustavující zasedání Zastupitelstva města je plánováno na začátek listopadu. Kromě zvolení starosty města a členů Rady města by na programu mohlo být ustanovení nové komise pro Cenu města, jako tomu ostatně bylo i před čtyřmi roky.

Komise by následně mohla zasednout a navrhnout osobnost k ocenění. Zastupitelstvo města, které po své ustavující schůzi letos zasedne minimálně ještě jednou, možná i dvakrát, pak definitivně o laureátovi rozhodne. Hodnotící komise je sedmičlenná. Čtyři členové jsou z řad držitelů Ceny města. Zbývající trojici však představují zastupitelé, což je právě důvod, proč je třeba počkat do ustanovení nového Zastupitelstva města.

Cena města má podobu sošky. Nese s sebou také finanční složku, jelikož laureát získává jednorázovou odměnu ve výši 50 tisíc Kč. Tradice udílení cen mimořádným osobnostem sahá k roku 2009.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…