Jičínská ZUŠ se pokusí překonat národní rekord v nepřetržité hře na klavír

03.05.2016 17:17

Základní umělecká škola J. B. Foerstera si na začátek června dala odvážný cíl. Pořádá Jičínský klavírní maraton, kde se její žáci ale i zájemci z řad veřejnosti pokusí překonat národní rekord v nepřetržité hře na klavír.

Jičínská ZUŠ se pokusí překonat národní rekord v nepřetržité hře na klavír
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Maraton začne hned ráno a bude se hrát a hrát, dokud muzikantům síly stačí. Zváni jsou i zájemci z řad veřejnosti a je jedno, zda umí zahrát "Skákal pes" nebo „Beethovenovu sonátu“. Odměnou jim bude mimo dobrého pocitu, že pomohli dosáhnout nového rekordu, také to, že si zahrají na nedávno zakoupeném klavíru zn. Petrof za téměř dva miliony.

Jičínský klavírní maraton začne v sobotu 4. června po osmé hodině v Porotním sále jičínského zámku. Na internetovém formuláři nebo přes web ZUŠ se může do maratonu přihlásit kdokoliv, kdo umí alespoň trochu zahrát. „Hrát může pár minut, nebo třeba půl hodiny. Seznam zájemců se ale pomalu plní, proto doporučujeme se přihlásit včas!“ zve k překonání rekordu ředitelka ZUŠ Bc. Jaroslava Komárková. Přihlášeni jsou jak děti a učitelé ze ZUŠ, tak i ze základních uměleckých škol z dalších měst, jako třeba Náchod nebo Nová Paka. Uslyšíte např. ale i studenty konzervatoří. „Cílem naší akce je nepřetržité hraní na klavír, kdy se budou jednotliví hráči střídat a pokusí se tak překonat patnáctihodinový rekord, který padl v roce 2007 v Lounech. Akce je oficiálně přihlášena v agentuře Dobrý den a aspiruje na zápis do české databanky rekordů,“ dodává ředitelka Komárková.

Pro všechny zúčastněné bude jakýmsi pomyslným bonbónkem také to, že si muzikanti zahrají na ani ne dva roky starém koncertním klavíru zn. Petrof, který zakoupilo město Jičín za téměř dva miliony korun. "Chceme tímto poděkovat veřejnosti, že se za jejich přispění, z rozpočtu města Jičína, podařilo zakoupit tento nádherný koncertní nástroj, na který si není možné jen tak kdekoliv zahrát," uvádí Katarína Kalvodová, učitelka ZUŠ a jedna z organizátorek akce. 

Přihlásit se mohou zájemci online zde.
Odkaz na video upoutávku na Youtube najdete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…