Jihlava: Do garáží na zimáčku se chystají malíři a obkladači

20.10.2021 17:39 | Tisková zpráva

Veřejné sportoviště pro lední sporty v ulici Tyršova zůstává i nadále pro veřejnost uzavřeno. V podzemních garážích se staví koupelny a šatny.

Jihlava: Do garáží na zimáčku se chystají malíři a obkladači
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Kvůli plánované stavbě Horácké multifunkční arény se mění část parkoviště malého zimáčku na zázemí pro hokejisty. Hotová je hrubá část. „V současnosti se pracuje na rozvodech kanalizace, vodovodu a elektřiny. Připraveni už jsou malíři a obkladači. V následujících čtrnácti dnech bychom chtěli začít kompletovat koupelny, kde se budou dělat izolace a sprchové vany," upřesnil náměstek primátorky pro úsek rozvoje města Petr Ryška.

Dočasné kabiny

V podzemí veřejného sportoviště pro lední sporty vznikají i kabiny pro hokejisty. „Pět jich je vyzděných a sloužit budou natrvalo. Dalších jedenáct je dočasných ze sádrokartonu. Po vystavění nové haly se zbourají a na jejich místě budou opět parkovací místa," vysvětlil Petr Ryška s tím, že původní parkoviště se kvůli stavebním úpravám zmenšilo o třetinu.

Ačkoliv práce na malém zimáčku měly skončit v polovině října, kvůli nejasnostem v projektové dokumentaci se termín prodloužil o šest týdnů. Práce by tak měly být hotové 29. listopadu. Poté bude zahájen zkušební provoz. Na běžné užívání zimáčku mít ale vliv nebude. Využít ho tak budou moci mládežnické kluby HC Dukla, oddíl krasobruslení nebo široká veřejnost.

Demolice v příštím roce

Přestože se demolice stávající CZ Loko arény přesunula na příští rok, příprava stavby Horácké multifunkční arény stále ve stejném tempu pokračuje. Současná oprava zimáčku vyjde na necelých 24 milionů korun bez DPH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.