Jihlava: Graffiti v Bezručově ulici se začíná vybarvovat

06.05.2018 7:37

Autor návrhu Jakub Menšík ve své práci prezentuje Jihlavu jako město, které spojuje.

Jihlava: Graffiti v Bezručově ulici se začíná vybarvovat
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Jihlavská radnice loni vypsala soutěž na umělecké zpracování velké zdi u parkoviště v Bezručově ulici. Ze čtyř návrhů vybrala komise námět Jakuba Menšíka, který Jihlavu zobrazuje jako spojnici mezi západem a východem, Čechy a Moravou či Prahou a Brnem. Jakub Menšík začal na ploše 130 metrů čtverečních pracovat tento týden.

„Zatím to vypadá, že bude vše hotové do dvou týdnů. Můžou ale nastat nějaké komplikace, záleží také na počasí, takže se nedá určit přesný termín dokončení,“ řekl Jakub Menšík.

Dílo symbolizuje harmonii a rovnováhu ve všech oblastech života

S nápadem využít nově opravenou plochu pro velké grafické dílo přišli zástupci firmy Stavotop Jihlava, s.r.o., která vlastní nemovitosti v přímém sousedství s parkovištěm. Nabídku radnice přivítala. „Město uhradí náklady spojené s pořízením zejména podkladových vrstev, barev a materiálu do výše třiceti tisíc korun,“ dodal primátor Rudolf Chloupek.

„Dílo jako celek symbolizuje harmonii a rovnováhu ve všech oblastech života, kterou Jihlava poskytuje,“ uvedl osmatřicetiletý Jakub Menšík, který má s malbou na zdi již dvacetileté zkušenosti. Jeho práci lze vidět na soukromých domech po Jihlavě i na volně dostupných plochách pro graffiti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…