Jihlava: Křesťanská základní škola bude mít novou střechu

09.06.2018 11:40

Nové střešní krytiny vyjdou město na více než tři miliony.

Jihlava: Křesťanská základní škola bude mít novou střechu
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Na Křesťanské základní škole v Jihlavě se konečně dočkají nové střechy. Původní již několikrát opravovanou střechu se sedlovou krytinou z eternitových šablon nahradí nová skladba střešního pláště z vláknocementových šablon. Za rekonstrukci město zaplatí 3,3 miliony korun.

„Město Jihlava vypsalo výběrové řízení a podařilo se sehnat dodavatele. Je jím firma IS Mont, která jako jediný účastník s více než tří milionovou nabídkou zvítězila,“ sdělil náměstek pro správu realit Radek Popelka.

Kromě výměny střešní krytiny se částečně nahradí také dřevěné bednění, provedou se lokální opravy dřevěného krovu, kompletní ošetření všech dřevěných prvků a opravy soustavy bleskosvodu.

„Postupně zde řešíme dlouhodobý problém. Na škole jsou nové stropní konstrukce pod půdním prostorem, nyní následuje oprava střechy, do které při větším dešti zatéká a musela se už několikrát lokálně opravovat,“ uvedla vedoucí městského odboru správy realit Dana Kratochvílová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.