Jihlava: Léto s gustem začalo deštivě

03.08.2020 21:23

V neděli 2. srpna se na Masarykově náměstí odstartovalo srpnové Léto s gustem, které prostor velikého náměstí proměnilo v hernu nabízející různé společenské aktivity a občerstvení. Jedním z cílů Léta s gustem je podpora místních podnikatelů při pandemii, a to zejména díky soutěži Účty s gustem.

Jihlava: Léto s gustem začalo deštivě
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

První tematický týden Léta s gustem bude věnován Gustavu Mahlerovi. Na počest 160 let od jeho narození (a také k jeho jmeninám) namalovala, za hudebního doprovodu Klarinet Kvartetu Brno a Pavlíny a Karolíny Kvasničkovými, před zraky diváků portrét slavného skladatele jihlavská malířka LaPapula. Pod štětec malířky se přišla podívat přibližně stovka diváků, které neodradilo ani deštivé počasí. Dokončení obrazu trvalo přibližně dvě hodiny a malířka jej poté věnovala městu. Zájem o něj však vyjádřil i Dům filharmonie, kde bude zdobit koncertní sál až do příštího roku, kdy jej město na podporu vzniku zdi Gustava Mahlera v Jihlavě vydraží.

„Chtěli jsme, abychom právě v této nejisté sezóně, kdy nelze nic plánovat a skoro ani nic předvídat, umožnili, že se lidé budou na náměstí znovu potkávat, že se nebudou bát se potkávat, a že si budou umět povídat, hrát a užít si Léto s gustem. Doufám – tak jako to obyčejně bývá, že každá bouřka jednou skončí a všechna voda odteče. Tedy, že se i to Léto s gustem v srpnu opravdu podaří,“ uvedla na úvod akce radní města pro kulturu Silvie Čermáková.

Anketa

Je dobře, že Praha přispěla na festival sexuálních menšin Prague Pride?

3%
97%
hlasovalo: 14678 lidí

Druhý týden bude orientován „lifestylově“, představí například místní kosmetické a kadeřnické salony i další služby, které jihlavští podnikatelé nabízejí pro zdraví a krásu. Program třetího srpnového týdne obstarají knížky a literatura. Jihlavští knihkupci společně s městskou knihovnou připraví veřejná čtení, autogramiády nebo i sbírku přebytečných knih. Závěr srpna pak nabídne přehlídku místních restaurací, kterou doplní food festival Barevnost chutí spojený s Festivalem růžových vín.

„Přestože se počasí nad námi slitovalo v první den Léta s gustem, další dny už nebylo možné kvůli lijákům v programu pokračovat. V pondělí 3. srpna tedy zůstala maringotka s občerstvením zavřená a zatím se čeká, jaké bude počasí v úterý, jestli bude mít cenu otevřít nebo ne,“ doplnila radní s tím, že pokud bude do konce srpna pršet, tak program na náměstí čeká stejný osud, jako při začátku.

Účty s gustem

Zároveň budou každý srpnový pátek probíhat slosování v rámci soutěže Účty s gustem. Podmínkou soutěže je odevzdat na turistickém informačním centru (dále TIC) na Masarykově náměstí 2 v provozní době nejméně dvě účtenky v celkové hodnotě minimálně 500 Kč (v součtu, vč. DPH), které nesou datum od 1. července 2020.

Na TIC poté vyplníte formulář, který bude vhozen do zapečetěné urny. Z té se budou losovat výherci, kterým město soutěžní účty zaplatí. Soutěže se lze účastnit opakovaně a je možné vyplnit více formulářů s dodáním účtenek – zvýšit si tím šanci na výhru.

Statutární město Jihlava do soutěže vložilo 20 tisíc korun a každý srpnový pátek se bude losovat výhra maximálně do pěti tisíc korun. V případě, že by částka nebyla týdně vylosována, bude se do celkové výše vložené částky losovat v pátek 28. srpna. Formulář soutěže a podrobná pravidla najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…