Jihlava: Lidická kolonie bude mít nový vodovod i povrch silnice

16.05.2023 22:31 | Tisková zpráva

Jihlava se pustí do další rekonstrukce vodovodu a kanalizace. Tentokrát opraví staré potrubí v ulici Lidická kolonie. Práce začnou 29. května a trvat by měly do listopadu.

Jihlava: Lidická kolonie bude mít nový vodovod i povrch silnice
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Rekonstrukce vodovodu, kanalizace a následně i stávající komunikace se dočkají obyvatelé ulice Lidická kolonie. Důvodem je špatný technický stav obou sítí. „Nový vodovod o celkové délce cca 425 metrů bude z tvárné litiny a v komunikaci bude umístěn na stávající trase. Součástí oprav je i výměna a přepojení vodovodních přípojek na veřejném prostranství po hranice soukromých pozemků,“ řekl Pavel Svoboda z odboru rozvoje města.

Na stávající trase opraví pracovníci specializované firmy také kanalizaci v délce necelých 400 metrů. Současné betonové potrubí nahradí potrubí kameninové a vyměněny a doplněny budou také kanalizační šachty a přípojky.

Po rekonstrukci vodovodu a kanalizace přijde řada i na opravu stávající silnice, která se dočká nového asfaltového povrchu a chodníky, vjezdy a manipulační plochy předláždí pracovníci betonovou dlažbou.

Práce začnou 29. května 2023 a hotovo by mělo být v listopadu. Vjezd do ulice Lidická kolonie bude po dobu oprav pouze na povolení. Rekonstrukce vyjde na 13, 2 milionu korun bez DPH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

22:28 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného jasanu v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…