Jihlava: Město chystá veřejnou debatu o dopravě v centru

22.02.2023 13:55 | Tisková zpráva

Debata se uskuteční v pondělí 27. února od 18 hodin v gotickém sále jihlavské radnice. Představitelé města chtějí s veřejností diskutovat o novém systému parkování i o dodržování pravidel v pěší zóně.

Jihlava: Město chystá veřejnou debatu o dopravě v centru
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Zveme vás na veřejnou debatu o dopravě v centru Jihlavy. Jedním z témat, o kterých chtějí představitelé Jihlavy s příchozími diskutovat, bude pěší zóna. Vedení města chce, aby sloužila ke svému hlavnímu účelu, tedy především k pohybu chodců. Současně hledá způsob, jak nejlépe zabezpečit dopravní obsluhu místním obyvatelům a podnikatelům. „Chceme více hlídat již zavedená omezení vjezdu aut a hodláme zamezit řidičům, aby si přes zónu pouze zkracovali cestu na Hradební a Žižkovu ulici nebo objížděli náměstí,“ vysvětlil radní David Beke.

Anketa

Je v pořádku, že vláda zvýší důchody méně, než ukládá zákon?

5%
95%
hlasovalo: 28581 lidí

Jihlavští strážníci se proto více zaměřují na dodržování dopravního režimu vjezdu do pěší zóny. Zjistili, že až polovina všech aut tam vjíždí neoprávněně. „Jakmile se po sedmnácté hodině otevřou vjezdy, objevují se v Benešově a Palackého ulici fronty aut. Čtvrtina řidičů se přiznala strážníkům, že si jen zkracuje cestu, a další čtvrtina je pravděpodobně dobře vybavena tím, jaké vysvětlení má před policisty použít," popsal situaci David Beke.

Další téma veřejné debaty se bude týkat nového systému parkování. V současných parkovací zónách v centru a jeho okolí se na jaře upraví pravidla, rozšíří se plocha parkovacích zón i počet míst pro rezidenty i abonenty. Ti budou moci nově požádat o vydání parkovacího oprávnění on-line a také získají volné hodiny pro své návštěvy. Nová pravidla pro parkování pak čekají také návštěvníky centra města.

Zveme proto všechny, které tato témata zajímají, na veřejnou debatu. Uskuteční se v pondělí 27. února 2023 od 18 hodin v gotickém sále jihlavské radnice. Zájemci se mohou zúčastnit i online na YouTube kanálu města Jihlavy, případně na webu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

16:31 Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

Příběhy našich sousedů je vzdělávací projekt neziskové organizace Post Bellum pro žáky osmých a devá…