Jihlava: Město ukončilo spolupráci s AK Bánský

29.03.2020 15:39

Minulý týden vypověděla advokátní kancelář Bánský-Helmová (AKBH) spolupráci s městem Jihlava. Město teď proto jedná s novou místní advokátní kanceláří, která by měla Jihlavu komplexně zastupovat.

Jihlava: Město ukončilo spolupráci s AK Bánský
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

„Vedení města Jihlavy mělo v posledních týdnech s AKBH na řadu věcí rozdílný pohled, takže rozvázání spolupráce je logickým vyústěním celé situace,“ vysvětlila primátorka Jihlavy Karolína Koubová. Podle ní si vedení města uvědomuje, že Jihlava nyní stojí před zásadní dohodou ohledně vodohospodářské infrastruktury a je proto nezbytné, aby byla v tuto chvíli v plné síle.

Je proto ustanovena pracovní skupina složená z klíčových úředníků magistrátu, zástupce JVAK a zástupců jihlavské advokátní kanceláře Pánek Beránek Melichar (AK PBM). Je to advokátní kancelář, se kterou město již v minulosti mnohokrát spolupracovalo, a to i ve věcech týkajících se JVAKu. „Spolupráce s AK PBM byla původně plánovaná jako pouze koordinační, ve světle posledních událostí však jednáme o komplexnějším zastupování,“ řekla primátorka Koubová s tím, že jde o místní advokátní kancelář, ve kterou má město důvěru a která už mnohokrát prokázala nejen své kvality, ale také vysoké nasazení, spolehlivost a potřebnou dávku patriotismu.

Ve věci plánovaného ukončení vodohospodářských sporů nyní město připravuje podklady pro finanční a majetkové vypořádání a také dohodu dvou vlastníků, včetně plateb za vodu předanou a převzatou, úpravnu vody Hosov a hledá se i způsob provozování vodohospodářské infrastruktury od 1. 1. 2021. „Vyjednávání bychom chtěli ukončit v červnu, dohodu musí schválit zastupitelstvo,“ upřesnila Karolína Koubová.

Město Jihlava za služby AKBH celkem zaplatilo 3.895.054 Kč.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Nejvíce se líbila autobusová zastávka s magnoliemi, vyzdobily ji děti z Předmostí

10:28 Přerov: Nejvíce se líbila autobusová zastávka s magnoliemi, vyzdobily ji děti z Předmostí

Soutěž o nejoriginálnější jarní výzdobu autobusové zastávky zná svého vítěze. Letos kreativci vzdáva…