Jihlava: Město vyhlásilo další dvě výzvy v rámci integrované strategie IPRÚ JSA

14.06.2018 15:17

Výzvy jsou zaměřené na oblast zaměstnávání a sociálního začleňování.

Jihlava: Město vyhlásilo další dvě výzvy v rámci integrované strategie IPRÚ JSA
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Statutární město Jihlava jako nositel integrované strategie Integrovaný plán rozvoje území Jihlavské sídelní aglomerace (IPRÚ JSA) vyhlásilo dne 11. 6. 2018 dvě výzvy zaměřené na oblast zaměstnávání a sociálního začleňování. Obě výzvy jsou vyhlášeny jako průběžné a budou otevřeny k předkládání projektových záměrů, jejichž aktivity musí být vždy v souladu se strategií IPRÚ JSA, od 18. 6. 2018 do 31. 7. 2018. Financování schválených projektových záměrů bude zajištěno z evropských strukturálních fondů prostřednictvím Operačního programu Zaměstnanost.

Výzva „Zřízení a provoz aktivit na přímou podporu zaměstnanosti znevýhodněných, zejména osob se zdravotním postižením“ podporuje zejména poradenské a informační činnosti a programy v oblasti zaměstnávání, bilanční a pracovní diagnostiku, motivační aktivity, rekvalifikace, rozvoj základních kompetencí za účelem snazšího uplatnění na trhu práce, aktivity k získání pracovních návyků a zkušeností, zprostředkování zaměstnání,  apod., přičemž cílovou skupinou jsou osoby se zdravotním postižením. Projektové záměry do této výzvy mohou předkládat obce a jimi zřizované organizace, dobrovolné svazky obcí, vzdělávací a poradenské instituce. Celková částka z Evropského sociálního fondu pro danou výzvu je 17 mil. Kč.

Výzva „Rozvoj sociálních služeb a aktivit v oblasti sociálního začleňování“ podporuje zejména aktivity spojené s poskytováním služeb následné péče či chráněného bydlení. Projektové záměry do této výzvy mohou předkládat nestátní neziskové organizace, sociální družstva, obce, organizace zřizované obcemi, organizace zřizované kraji, dobrovolné svazky obcí či poskytovatelé sociálních služeb zapsaní v registru poskytovatelů sociálních služeb. Celková částka z Evropského sociálního fondu pro danou výzvu je 20,7 mil. Kč.

Kompletní znění těchto výzev včetně jejich příloh je k nalezení na webových stránkách města nebo na úřední desce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

16:31 Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

Na třídě 9. května provádějí zaměstnanci Technických služeb Tábor (TST) od 2. května 2024 ošetření k…