Jihlava: Městská policie měla za pět dnů pět zajištěných

15.02.2023 11:31 | Tisková zpráva

Tři osoby hledané, jednu pohřešovanou a člověka se zákazem pobytu ve městě zajistili strážníci v jihlavských ulicích v průběhu pěti dnů.

Jihlava: Městská policie měla za pět dnů pět zajištěných
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Dva z pěti hledaných byli podezřelí z páchání trestné činnosti, po třetí osobě bylo vyhlášeno pátrání. Pohřešován byl také šestnáctiletý chlapec, který se rodičům nevrátil domů. Poslední zajištěnou osobou byl muž se soudem uloženým trestem zákazu pobytu na území města Jihlavy.

V sobotu 04.02.2023 v ranních hodinách zaregistrovala obsluha kamerového systému muže podobného hledané osobě. Vyslaná hlídka strážníků zadržela muže, který se chystal vstoupit do právě otevřené kavárny. Po prokázání totožnosti vyšlo najevo, že se skutečně jedná o osobu hledanou.

Za několik hodin, krátce po poledni, zaregistrovala hlídka strážníků další z hledaných osob nedaleko centra Jihlavy. Ani v tomto případě se strážníci nezmýlili, a po předložení občanského průkazu hledanou osobu na žádost příslušných orgánů předali.

Třetí zajištěnou a následně předanou osobou byl muž, který opakovaně porušuje okresním soudem nařízený zákaz pobytu na území města Jihlavy. Strážníci jej zajistili v odpoledních hodinách při kontrole noclehárny pro lidi bez domova.

V pondělní dopoledne dostali strážníci popis pohřešovaného chlapce, který se nevrátil domů z návštěvy svých kamarádů a rodičům se neozýval. Krátce po půl druhé odpoledne, byla zastižena osoba odpovídající popisu hledaného na jihlavské periferii. Mladík u sebe neměl žádné doklady, proto byl strážníky předveden k prokázání totožnosti na obvodní oddělení. Bylo zjištěno, že se skutečně jedná o pohřešovaného syna.

Poslední zajištěná osoba byla podezřelá z majetkové trestné činnosti. Strážníci ji zadrželi při kontrole vlakového nádraží. Překvapený muž byl spolu s věcmi, které pravděpodobně z trestné činnosti pocházely, bez prodlení předán k dalším úkonům příslušným orgánům.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Milan Brázdil byl položen dotaz

Podle mě dezinformujete vy, když tvrdíte, co tvrdíte

Dobrý den, pane Brázdile, obracím se na vás zde, protože mi to přijde důvěryhodnější, i když mi zřejmě neodpovíte, snad si to aspoň přečtete. Jestli vás zajímá, co si myslím o korespondenční volbě tak vám řeknu, že je mi to úplně jedno, spíš mě štve, že vy poslanci (koalice i opozice) řešíte právě t...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Nová radnice bude zapsána do seznamu národních kulturních památek

10:23 Ostrava: Nová radnice bude zapsána do seznamu národních kulturních památek

Ostravská Nová radnice bude 1. července 2024 zapsána do seznamu národních kulturních památek a zařad…