Jihlava: Ministerstvo dává za pravdu městu a končí s hazardem

13.05.2015 18:41 | Zprávy

Magistrát města Jihlavy obdržel v uplynulých týdnech už čtyři rozhodnutí Ministerstva financí, kterými ruší svá dřívější povolení k provozování loterií a jiných podobných her, například interaktivních videoloterijních terminálů (VLT), rulet apod.

Jihlava: Ministerstvo dává za pravdu městu a končí s hazardem
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Ministerstvo financí tak přistoupilo ke zrušení povolení z důvodu jejich rozporu s Obecně závaznou vyhláškou města Jihlavy, která zakazuje provozování sázkových her, loterií a jiných podobných her na celém území města Jihlavy. „Zrušením povolení dochází k uplatnění práva města na samosprávu. V současné době se zrušení týká 36 technických zařízení. Ministerstvo tak plní to, co deklarovalo začátkem roku, kdy předpokládalo, že v průběhu měsíce dubna začne rozesílat rozhodnutí o zrušení povolení k provozu technických zařízení,“ mohl konstatovat vedoucí ekonomického odboru Jan Jaroš.

V roce 2011, tj. před účinností vyhlášky, bylo na území města Jihlavy povoleno Ministerstvem financí 867 zařízení. V letech 2012 a 2013 se počet pohyboval kolem pěti set přístrojů, v roce 2014 počet klesl na čtyři stovky přístrojů, nyní se tedy snížil k asi 370 kusům.

Starší typy známé jako véhápéčka, tedy výherní hrací přístroje, které povoloval Magistrát města Jihlavy, se na území města už nevyskytují. Například v dubnu 2013 jich v Jihlavě bylo pět stovek, jejich provoz pak ukončila právě vyhláška města. Většina „beden“ skončila k 31. 12. 2012, zbývajících šest přístrojů mohlo běžet ještě do konce roku 2013.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Za volantem seděli opilí. Řidič to na strážníky zkoušel s jedním pivem

20:27 Vyškov: Za volantem seděli opilí. Řidič to na strážníky zkoušel s jedním pivem

Hlídka městské policie, která v okolí Sídliště Osvobození prováděla kontrolní činnost, si v neděli 2…