Jihlava: Nové komunitní centrum sjednotí neziskové organizace

16.08.2018 19:06

Lidé s problémy už nebudou muset hledat odbornou pomoc neziskových organizací na různých místech po celé Jihlavě. Příští rok město postaví Komunitní centrum sociálních služeb, které většinu organizací sjednotí v jedné moderní budově. Ta bude stát blízko jihlavské nemocnice a domova důchodců, který v těsném sousedství postaví Kraj Vysočina.

Jihlava: Nové komunitní centrum sjednotí neziskové organizace
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

„Projekt v tuto chvíli opouští odbor územního plánování a město vypsalo výběrové řízení na projektanta pro všechny stupně stavby. Vybraná lokalita, kde bude komunitní centrum stát, se nachází vedle heliportu u jihlavské nemocnice,“ přiblížil náměstek pro oblast rozvoje města Vratislav Výborný.

Komunitní centrum sociálních služeb by mělo mít za úkol zejména sloučit poskytování sociálních služeb organizacemi pro jednotlivé typy zdravotního postižení do jednoho místa, poskytnout zázemí pro spolkovou či svépomocnou činnost organizací zdravotně postižených, případně seniorských organizací.

„Poskytovatelé sociálních služeb mohou využít výhod městských prostor, což je například nižší nájem, sdílené kancelářské potřeby, účetnictví, kuchyňku a tak dále. Mělo by tedy ve finále dojít také ke zlevnění jejich služeb,“ sdělil náměstek pro oblast územního plánování Radek Popelka.

Město Jihlava tyto organizace pravidelně podporuje finančními dotacemi např. na poskytování registrovaných sociálních služeb, na nájemné, provozní náklady, volnočasové aktivity aj.

Celkové náklady na stavbu Komunitního centra sociálních služeb by se měly pohybovat kolem 40 milionů. „Je to ale pouze odhad podle velikosti stavby. Přesnější částku budeme vědět, až bude hotová projektová dokumentace, což by mělo být do konce tohoto roku. Pokud vše půjde dobře, tak bychom mohli na jaře začít stavět,“ dokončil Vratislav Výborný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

22:09 Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

Frýdek-Místek zaplatí zubařům, kteří budou sloužit pohotovostní služby. Po měsících jednání se zřizo…