Jihlava: Novoroční změny poplatků za pobyt

29.12.2019 16:53

S účinností od nového roku dochází ke změnám v oblasti místních poplatků, které na svém území mohou vybírat obce. Nejvýznamnější změnou je zavedení poplatku z pobytu namísto stávajících místních poplatků za rekreační nebo lázeňský pobyt a poplatku z ubytovací kapacity.

Jihlava: Novoroční změny poplatků za pobyt
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

„Od ledna 2020 bude předmětem poplatku z pobytu jakýkoliv úplatný pobyt poskytnutý v Jihlavě u jednoho ubytovatele, pokud délka tohoto pobytu nepřekročí 60 po sobě jdoucích kalendářních dnů. Plátcem poplatku se tedy stanou všichni, kteří poskytují krátkodobý pobyt za úplatu osobám, které nemají v Jihlavě trvalý pobyt. Poplatku budou nově podléhat také koleje nebo internáty v případě poskytnutí krátkodobého pobytu, například v době prázdnin,“ uvedl vedoucí ekonomického odboru Jan Jaroš.

Zákon však stanovuje široký okruh osob, které jsou od poplatku osvobozeny. Jedná se například o osoby mladší 18 let, osoby handicapované nebo hospitalizované ve zdravotnickém zařízení.

Bližší informace k poplatku z pobytu poskytne ekonomický odbor Magistrátu města Jihlavy, oddělení místních poplatků, Renáta Kubištová Havlínová, tel. 565 592 130, e-mail ZDE. Další informace a příslušné formuláře budou zveřejněny na stránkách ZDE v průběhu ledna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Muzejní noc opět zpřístupní desítky zajímavých míst

10:28 Olomouc: Muzejní noc opět zpřístupní desítky zajímavých míst

V pátek 17. května od 18 hodin do půlnoci budete mít znovu příležitost projít si galerie, muzea a da…