Jihlava: Počet dopravních přestupků v tunelu roste

16.08.2019 19:53

Výše pokut se pohybuje kolem několika milionů korun měsíčně.

Jihlava: Počet dopravních přestupků v tunelu roste
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Přesně pět měsíců od zavedení kamerového systému počet dopravních přestupků naměřených v jihlavském tunelu neklesá, ale naopak roste. "Zpočátku vycházel průměr na den 82 přestupků, v současnosti je to již 87 denně. Průměr zvyšují hlavně víkendy, kdy je to i přes 120 případů překročení povolené rychlosti,“ informoval vedoucí odboru dopravy jihlavského magistrátu Ján Tinka. Podle něj může nárůst způsobovat také současná doba dovolených, kdy se po městě pohybuje větší počet mimojihlavských řidičů.

Částka za překročení povolené šedesátikilometrové rychlosti v tunelu je tisíc korun a je zaslána provozovateli vozidla. Řidiče sledují čtyři kamery, které vloni monitorovaly opravovaný úsek D1 u Jihlavy a kde město na pokutách zatím vybralo přes 7,5 milionu korun. Zaplacené pokuty jsou příjmem obce. Na druhé straně jsou ale velké výdaje na úředníky, poštovné, zejména do zahraničí. Městu zbydou jednotky milionů korun ročně.

Kamery sledují řidiče také na Hradební ulici, kde hlídají průjezd na červenou. Na tu přejede semafory kolem 150 řidičů měsíčně. Spodní hranice pokuty za průjezd na červenou je přitom 2500 korun. Posledním místem v krajském městě, kde kamera hlídá přestupky, respektive průjezd na červenou, je semafor v Jiráskově ulici u autobusového nádraží ve směru ven z města. Kamera tam zaznamená kolem stovky těchto přestupků měsíčně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

16:14 Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

Praha, Brno, Bratislava a nyní i Otrokovice mají kvalitní veřejný elektrický kontaktní gril. Novinku…