Jihlava: Podzemí se opět těší na návštěvníky

03.06.2021 13:55

Po více než půlroční vynucené přestávce otevřelo ve středu 2. června pro turisty své brány Jihlavské podzemí. Otevírací doba je zachována všech 7 dní v týdnu, jak jsou na ni návštěvníci zvyklí. Je ale potřeba dodržovat aktuálně platná vládní nařízení.

Jihlava: Podzemí se opět těší na návštěvníky
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Od středy 2. června se vrátilo do provozu Jihlavské podzemí. Přístupné budou všechny tři okruhy, tedy kromě historického podzemí i okruh Alfa – kryt civilní obrany a Jihlavské kolektory. Návštěvníci budou muset dodržovat všechna hygienicko-bezpečnostní opatření.

„V červnu jsme otevřeni 7 dní v týdnu, prohlídky začínají v 9 hodin, poslední prohlídka se koná v 17 hodin. Takto otevřeno budeme mít také po oba prázdninové měsíce. Na přelomu června a července počítáme jen s krátkou pauzou z technických důvodů,“ říká vedoucí podzemí Martina Zachová s tím, že prohlídky s průvodcem začínají vždy v každou celou hodinu, kromě 13. hodiny, kdy je krátká polední pauza, a v případě většího zájmu turistů je samozřejmostí rozšíření otevírací doby.

Zatímco první dvě trasy podzemím a krytem civilní obrany jsou otevřeny denně, třetí trasu Jihlavskými kolektory lze navštívit pouze v sobotu po předchozí rezervaci v rezervačním systému na webových stránkách ZDE v sekci pro návštěvníky, rezervační systém se uzavírá vždy ve čtvrtek o půlnoci.

V současné době jsou povoleny skupinové prohlídky do 10 osob bez omezení. Do počtu 30 osob musí být splněna alespoň jedna z podmínek, kterými jsou absolvování PCR testu v posledních 7 dnech, absolvování POC testu v posledních 72 hodinách, laboratorně potvrzené prodělání onemocnění Covid-19 ne starší než 180 dní, alespoň 22 dnů po první dávce vakcíny, přičemž mezi podáním první a druhé dávky nesmí uplynout víc než 90 dnů a od druhé dávky více než 9 měsíců, u jednodávkové vakcíny musí od očkování uplynout alespoň 14 dní, ale ne více než 9 měsíců.

Pro bezpečnost návštěvníků jsou v podzemí nastavena opatření, která je třeba důsledně dodržovat. Samozřejmostí je zakrytí nosu a úst respirátorem nebo jiným stejně účinným prostředkem, dezinfekce rukou u vstupu a dodržování bezpečného odstupu. Po každé prohlídce bude podzemí ventilováno. Je žádoucí, aby návštěvníci po zakoupení vstupenky čekali na zahájení prohlídky na nádvoří před vstupem do objektu, průvodci si je vždy před každou prohlídkou vyzvednou.

Webové stránky Jihlavského podzemí ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…