Jihlava: Primátorka popřála nejstarší obyvatelce Jihlavy ke 104. narozeninám

03.12.2018 14:30

Představitelé města chodí tradičně přát všem jubilantům, kteří oslavili 100 let a výše. Paní Helena Kyralová, nejstarší obyvatelka města Jihlavy, slaví tento listopad 104. narozeniny a je první jubilantkou, kterou navštívil zástupce nového vedení města.

Jihlava: Primátorka popřála nejstarší obyvatelce Jihlavy ke 104. narozeninám
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Primátorka Karolína Koubová předala oslavenkyni kytici, dárkový koš a pamětní listinu a popřála jí k jejím ojedinělým narozeninám.

Paní Kyralová zažila jako nemluvně začátek první světové války, jako malá holčička vznik republiky a jako pětadvacetiletá dívka okupaci nacistickým Německem. Viděla též na vlastní oči prvního československého prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka i jeho nástupce Edvarda Beneše.

Narodila se v Hradci Králové, tatínek zde působil jako ředitel školy a maminka se starala o domácnost. Po vdavkách přesídlila na chalupu v Orlických horách, kde strávila většinu svého života. Od důchodového věku se na zimu uchylovala k rodině do Jihlavy, ale od jara do podzimu žila až do svých devadesáti sedmi let zpátky na své chalupě. Nyní již sedmým rokem rozšířila řady jihlavských obyvatel.

Pro primátorku Karolínu Koubovou nebyl navštívený bytový dům neznámým místem, jako dospívající v něm totiž vyrůstala. A to dokonce na stejném patře, hned naproti bytu Kyralových, a s celou rodinou se dobře zná. Došlo tedy i na dotazy, které obvykle při podobných setkáních nepadají – jako například, jak se daří ostatním třem sestrám primátorky.

„Jsem ráda, že jako prvnímu jubilantovi jsem mohla popřát právě paní Kyralové, její kondice v tomto věku je obdivuhodná a já přeji jí i celé rodině zdraví a spokojenost. Bylo mi potěšením, že jsem se s nimi setkala zrovna při této milé příležitosti,“ dodala primátorka Koubová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…