Jihlava: Přístřešky na zastávkách

03.05.2018 10:47

Před nepřízní počasí chrání cestující v Brtnické, Znojemské a Zimní.

Jihlava: Přístřešky na zastávkách
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Na zastávkách městské hromadné dopravy a linkových autobusů v ulicích Brtnická, Znojemská a Zimní jsou vybudovány nové přístřešky. Zastávky jsou cestujícími hodně využívány, slouží obyvatelům hustě obydlených sídlišť, rodinných zástaveb a uživatelům dalších objektů občanské vybavenosti.

„Cílem projektu bylo především zkvalitnit a zatraktivnit cestování v městské hromadné dopravě a veřejné linkové dopravě a zabezpečit cestujícím v případě nepřízně počasí pohodlné a chráněné čekání na spoj,“ uvedl náměstek pro oblast dopravy Vratislav Výborný.

Stavební práce na projektu probíhaly od března do dubna 2018. Zhotovitelem stavby byla společnost Služby města Jihlavy, s. r. o. a celkové náklady činily 360 tis. Kč.

Výstavba přístřešků v ulicích Brtnická a Znojemská byla finančně podpořena z Fondu Vysočiny v rámci projektu „Bezpečná silnice 2017 – Přístřešky zastávek ul. Brtnická a Znojemská, Jihlava“. Celková výše poskytnuté dotace z grantového programu Kraje Vysočina Fond Vysočiny Bezpečná silnice 2017 činí více než 75 tis. Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

16:31 Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

Na třídě 9. května provádějí zaměstnanci Technických služeb Tábor (TST) od 2. května 2024 ošetření k…